Δευτέρα, 05/12/2022 | 19:45

«Μαλένα και Ίριδα έσβησαν μέσα σε 3 λεπτά» – Οι αρχές αναζητούν τον δολοφόνο μετά το πόρισμα «φωτιά»

243 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/06/2022, 5:27 πμ | 0 σχόλια

Το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας έδειξε αυτό που υποπτεύονταν όλοι εδώ και πολύ καιρό με το θρίλερ της Πάτρας να μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία.

Ο ασφυκτικός θάνατος και για τα δύο παιδιά που διαπίστωσαν οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογρηάς σημαίνει αυτομάτως εγκληματική ενέργεια, δηλαδή δολοφονία. Μάλιστα τα δύο κοριτσάκια πρέπει να έφυγαν από τη ζωή μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Η υπόθεση βέβαια έχει ακόμα δρόμο… Η δικογραφία, το πόρισμα και όλες οι καταθέσεις που έχουν δοθεί θα πάνε στα χέρια των εισαγγελέων που εποπτεύουν την εν λόγω έρευνα. Αυτοί είναι που θα εκτιμήσουν τα στοιχεία και το πόρισμα και στη συνέχεια θα καταλήξουν στα πρόσωπα εκείνα που θα καλέσουν ως ύποπτους για να δώσουν εξηγήσεις.

Είναι βέβαιο ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη, ενώ πιθανό είναι να κληθούν και άλλα πρόσωπα. Ας μην ξεχνάμε ότι τη μέρα του θανάτου της Ίριδας στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν και η αδερφή της. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι εάν η θεία των παιδιών κληθεί να δώσει κατάθεση ως μάρτυρας ή ως ύποπτη όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, το λόγο έχει ο Εισαγγελέας, που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή κάποιο άλλο αδίκημα και σε βάρος ποιων προσώπων. Μετά την άσκηση των διώξεων –εάν φυσικά ασκηθούν- που είναι το πιθανότερο, θα έχουμε κλήσεις σε απολογία. Τον γρίφο αν ήταν ένας ή περισσότεροι αυτοί που αφαίρεσαν τη ζωή στα δύο παιδάκια αναμένεται να τον λύσει το ανθρωποκτονιών.

Παράλληλα οι εισαγγελείς θα εκτιμήσουν ταυτόχρονα και τι στοιχεία είχαν οι ιατροδικαστές που είχαν αρχικά αποδώσει τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας σε παθολογικά αίτια, καθώς εάν δεν είχαν καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα ίσως κάποιο από τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη θα είχε σωθεί.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πάντως επιμένει ακόμα για την αθωότητά της, ενώ ο Μάνος Δασκαλάκης περιμένει να πάρει στα χέρια του τα έγγραφα του πορίσματος για να τοποθετηθεί επίσημα.

Λέων: Διαπιστώνεται δύσκολα ο ασφυκτικός θάνατος σε παιδιά
Από την άλλη μιλώντας στο Mega ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων σχολίασε το πόρισμα που αποκάλυψε πως ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας ήταν ασφυκτικός.

«Σημαίνει πως κάποιος έκλεισε το στόμα και τη μύτη των παιδιών και ουσιαστικά από έλλειψη οξυγόνου μέσα σε λίγα λεπτά κατέληξαν», είπε ο ιατροδικαστής για τον ασφυκτικό θάνατο των παιδιών.

«Ο ασφυκτικός θάνατος έχει μία σύντομη σχετική διάρκεια, από 3 έως 5 λεπτά είναι αρκετά. Είναι ένας θάνατος που από τη μεριά του δράστη θέλει πολύ μεγάλη θέληση για να πραγματοποιήσει την πράξη του. Στο πρώτο λεπτό ο οργανισμός χάνει τις αισθήσεις του. Το ένα λεπτό είναι 60 φορές να μετράμε με τη μορφή δευτερολέπτων και παράλληλα να ενεργούμε προς αυτή την κατεύθυνση, να μην κάνουμε πίσω ούτε μία στιγμή».

Ο Γρηγόρης Λέων επισήμανε ότι ο ασφυκτικός θάνατος διαπιστώνεται δύσκολα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά.

«Είμαστε πολύ τυχεροί, εντός εισαγωγικών, ότι στα συγκεκριμένα παιδιά υπήρχαν τραύματα. Συνήθως δεν έχουμε ούτε τραύματα, γιατί οι αντιστάσεις είναι ελάχιστες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για συγγενικά πρόσωπα. Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε αρκετά σπάνια, αλλά και τα ευρήματα θέλουν πολύ μεγάλη μελέτη», δήλωσε.

Σχετικά με τις αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις που απέδιδαν τους θανάτους σε παθολογικά αίτια ο κ.Λέων δήλωσε πως θέλει αν πιστεύει ότι δεν υπήρξε δόλος από την πλευρά των ιατροδικαστών.

Στηρίζουν την Ρούλα Πισπιρίγκου οι γονείς της
Ο μεγαλύτερος σύμμαχος της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι η μητέρα της. Τη Δευτέρα κατέθεσε για πολλές ώρες της ενώπιον του κλιμακίου του Ανθρωποκτονιών που μετέβη στην Πάτρα και δίχως να πει κουβέντα αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα Κάτω Αχαΐας.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με εισαγγελική εντολή για τους θανάτους των δύο εγγονών της, της 3, 5 ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ίριδας, στάθηκε για ακόμη μια φορά στο πλευρό της προφυλακισμένης κόρης της.

Συγκεκριμένα φέρεται να έδωσε τη διαδρομή της πορείας της σχέσης Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη και αναφέρθηκε στα προβλήματα του ζευγαριού. Επίσης απέκλεισε το ενδεχόμενο η κόρης της να έκανε κακό στα εγγόνια της.

Ενώπιον των αστυνομικών για τρεις ώρες βρέθηκε και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ κλήση από το Ανθρωποκτονιών έλαβε και ο πατέρας της 33χρονης.

Για κατάθεση κλήθηκαν κι οι γονείς του Μάνου Δασκαλάκη, οι οποίοι είχαν στενές και σχεδόν καθημερινές επαφές με τη νύφη τους και τα εγγόνια τους.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα