Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:18

Θανάσης Καββαδάς: Για πρώτη φορά 5 παθολόγοι στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λευκάδας

430 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/06/2022, 7:09 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Για πρώτη φορά 5 παθολόγοι στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λευκάδας– Προσλήφθηκαν 1 επιπλέον παθολόγος και 1 ορθοπαιδικός και διατέθηκε 1 στρατιωτικός γιατρός γαστρεντερολόγος– 3 μήνες παράταση ως τις 30/9 για το προσωπικό ΣΟΧ» – Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας

Συναντήσεις στο Υπουργείο Υγείας είχε το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τον Υπουργό, κ. Θάνο Πλεύρη, και την Αν.Υπουργό, κ. Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να συζητήσουν για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τις συνολικά 13 προσλήψεις που δρομολογήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
Σε ό,τι αφορά το ιατρικό προσωπικό, μετά την πρόσληψη τον προηγούμενο μήνα 1 παθολόγου και 1 ωτορινολαρυγγολόγου, προσλήφθηκαν επίσης 1 επιπλέον επικουρικός παθολόγος και 1 επικουρικός ορθοπεδικός, ενώ διατέθηκε από τη Μονάδα του Ακτίου 1 στρατιωτικός γιατρός γαστρεντερολόγος.
Τις προσεχείς εβδομάδες θα διοριστούν ακόμη 1 μόνιμος Ορθοπαιδικός και 1 μόνιμος οφθαλμίατρος, ενώ έχουν εγκριθεί από την Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Γκάγκα 3 ακόμα θέσεις ιατρών (βιοπαθολόγου, παιδιάτρου και οφθαλμιάτρου).
Τέλος, διορίστηκαν 1 επικουρικός νοσηλευτικής ΤΕ και 6 επικουρικοί βοηθοί νοσηλευτών ΔΕ, ενώ 3 υπάλληλοι προσωπικού καθαριότητας προσλήφθηκαν μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.
Επιπλέον, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) του προσωπικού που εργάζεται σε υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας και στην κάλυψη αναγκών εστίασης και σίτισης, θέμα για το οποίο ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τρίμηνη παράτασή τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.


Τέλος, επισημαίνεται ότι έγινε πράξη η δέσμευση του Υπουργείου για να δοθούν κίνητρα σε ιατρούς και νοσηλευτές προκειμένου να ενισχύσουν περιφερειακά νοσοκομεία κατά τη θερινή περίοδο. Συγκεκριμένα, με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε αυτήν την εβδομάδα, ορίζεται ότι ιατροί που θα μετακινηθούν από 1.7.2022 έως 15.09.2022 για κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών θα αποζημιωθούν με 1.500 ευρώ πλέον του μισθού τους, ενώ για τον ίδιο λόγο οι νοσηλευτές θα αποζημιωθούν με 1.000 ευρώ. Οι αποζημιώσεις αυτές είναι αφορολόγητες.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:
«Η προσπάθεια για ακόμα καλύτερη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας δεν σταματά ποτέ – αντιθέτως εντείνεται. Σκοπός μας είναι η Λευκάδα να έχει ένα πρότυπο νοσοκομείο, και αυτό είναι εφικτό μόνο με κατάλληλο και επαρκές προσωπικό.
Πλέον έχουμε ένα δυνατό Παθολογικό Τμήμα, το οποίο για πρώτη φορά έχει πλήρως καλυμμένες όλες τις οργανικές του θέσεις, ενώ σταθερά ενισχύουμε το Νοσοκομείο μας με νέες ειδικότητες, όπως αυτή του γαστρεντερολόγου, ο οποίος μας έρχεται από τη στρατιωτική Μονάδα του Ακτίου με την έγκριση του Υφυπουργού Άμυνας, κ. Νίκου Χαρδαλιά και του Υπουργείου Υγείας, που θα επιτρέψει στο Νοσοκομείο από την ερχόμενη εβδομάδα να αρχίσει να κλείνει ραντεβού για διενέργεια κολονοσκοπήσεων και γαστροσκοπήσεων – δύο πολύ σημαντικών εξετάσεων για θεραπεία, αλλά και για πρόληψη.
Τέλος, η παροχή κινήτρων σε ιατρούς και νοσηλευτές για να ενισχύσουν τα περιφερειακά νοσοκομεία με αυξημένη κίνηση κατά τους θερινούς μήνες είναι ένα μέτρο που είχε προαναγγείλει εδώ, στη Λευκάδα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την υλοποίησή του.
Με το επικουρικό και μόνιμο προσωπικό με το οποίο σταθερά ενισχύεται το Νοσοκομείο Λευκάδας, με τα νέα τμήματα που ανοίγουμε και τις νέες ειδικότητες που καλύπτουμε, στοχεύουμε σε όλο καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Θέλουμε οι πολίτες της Λευκάδας και των γύρω περιοχών, αλλά και οι επισκέπτες μας, να αισθάνονται στο νησί ασφαλείς, να έρχονται στο Νοσοκομείο μας γνωρίζοντας ότι θα έχουν στο πλευρό τους ειδικούς, με γνώσεις και ανθρώπινο ενδιαφέρον, και να φεύγουν υγιείς και ικανοποιημένοι.»

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα