Δευτέρα, 04/12/2023 | 21:16

Η αράχνη “πασχαλίτσα” εμφανίστηκε και στην Πρέβεζα

524 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/06/2022, 1:04 μμ | 0 σχόλια
Η γνωστή πια… αράχνη “πασχαλίτσα” η οποία έχει εμφανιστεί σε αρκετά σημεία της ηπείρου αλλά και συνολικότερα της Ελλάδας εντοπίστηκε και στην Πρέβεζα .
Την όμορφη και ακίνδυνη αράχνη εντόπισε ο συμπολίτης μας Λεωνίδας Ραβανός κοντά στην περιοχή της Αρχαίας Νικόπολης, συνδέοντας ένα ακόμη κομμάτι στο “παζλ” της παρουσίας της στην Ήπειρο. Πριν από λίγες μέρες η αράχνη “πασχαλίτσα” είχε εμφανιστεί στο Καναλάκι, ενώ αναφορές υπάρχουν και από άλλες περιοχές της Π.Ε. Η συγκεκριμένη αράχνη ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2011 αφέθηκε ξανά ελεύθερη στη φύση.
Η “αράχνη – πασχαλίτσα” είναι επίσης προστατευόμενο είδος στο Βέλγιο, καθώς είχε εξαφανιστεί το 1896 και ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009. Μάλιστα, το 2012, ήταν η αιτία να… μπλοκάρει η ανοικοδόμηση μιας ολόκληρης βιομηχανικής περιοχής στην πόλη Λομέλ, όπου και ήταν το μοναδικό μέρος του Βελγίου που ζούσε το συγκεκριμένο είδος. Το 2016 υπάρχουν οι πρώτες αναφορές στην Ελλάδα για την Eresus Cinnaberinus, που πλέον επισήμως κατοικεί και στην Πρέβεζα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα