Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:02

Υποψηφιότητες στο Δήμο Πρέβεζας, μαγκιά Καλαντζή, γαλαζοπράσινοι εκδρομείς Πρέβεζα-Πάργα!-Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

714 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/05/2022, 8:15 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 46…

Ε, μετά τα συνέδρια των κομμάτων είναι λογικό να υπάρχει και… κουβεντούλα για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης…

Όταν τον Οκτώβρη του 2023 έχουμε εκλογές στην αυτοδιοίκηση, είναι λογικό να υπάρχουν συζητήσεις που αφορούν συνδυασμούς, υποψηφιότητες, πρόσωπα που φιλοδοξούν να ηγηθούν ψηφοδελτίων  αλλά και να στελεχώσουν ψηφοδέλτια και αναφέρομαι στον Α΄Βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα για τον Δήμο Πρέβεζας. Πόσα ψηφοδέλτια μπορεί να αντέξει αυτός ο δήμος; Δεδομένα-Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η παράταξη “Δήμος της καρδιάς μας” με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο, θα διεκδικήσει ξανά τη διοίκηση του Δήμου. Το εκτός συγκλονιστικού απροόπτου που επισημαίνω παραπάνω, έχει δύο λέξεις, έχει ονοματεπώνυμο… Βασίλης Γιάπρος. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα άλλαζαν πολλά, μέχρι στιγμής δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.  Ο Δεύτερος συνδυασμός του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας “Δημοτική Συνεργασία” του πρώην Δημάρχου Χρήστου Μπαίλη, φαίνεται ότι ψάχνει τρόπο για να εκφραστεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Κάποιοι επιμένουν ότι ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης θα το παλέψει μέχρι εσχάτων για να κατέβει ξανά. Κάποιοι άλλοι επισημαίνουν ότι θα υπάρξει άλλος δρόμος και συγκεκριμένα, άλλο πρόσωπο. Και τα ονόματα που… φιγουράρουν για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου από τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου είναι (κατά Αλφαβητική σειρά) του Βαγγέλη Γιαννουλάτου και του Κοσμά Κορωναίου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ το όνομά που ακούγεται έντονα είναι του Θανάση Ανωγιάτη, το ΚΚΕ θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο, ενώ  ο τρίτος συνδυασμός του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας “Ανάπτυξη Τώρα” με επικεφαλής τον Γιώργο Νίτσα προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Σε ότι αφορά την παράταξη “Δημοτική Ανατροπή” του Βαγγέλη Ροπόκη, όλα δείχνουν ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των Δημοτών Πρέβεζας και στις επόμενες εκλογές και ο Πιπεριάς μου ψιθύρισε: “Ο Βαγγέλης ετοιμάζει εκπλήξεις.”

 

Θα έχουμε δεύτερο ψηφοδέλτιο από τον Φιλελεύθερο χώρο ή πολυδιάσπαση της Κεντροαριστεράς στον Δήμο Πρέβεζας;

Μέχρι πριν λίγο καιρό, κάποιοι εξέφραζαν την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει δεύτερο ψηφοδέλτιο από τον χώρο της ΝΔ στο δήμο Πρέβεζας, δεν γνωρίζει ο Τομεάρχης αν ισχύει ακόμα αυτό, όμως με τόσες υποψηφιότητες από την… απέναντι πλευρά, δεν βγαίνουν τα…κουκιά για μεγάλα ποσοστά. Και βέβαια με πολλούς υποψήφιους από την κεντροαριστερά είναι πιθανό το ενδεχόμενο της πολυδιάσπασης. Το έχουμε γράψει, το ξαναγράψαμε και δεν θα κουραστούμε να το επισημαίνουμε. Στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, η συνεργασία δύο παρατάξεων, αλλάζει την… αριθμητική. Ένα και ένα, δεν κάνει ποτέ… δύο σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά… έντεκα! Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από την τοπική πολιτική ιστορία και στον δήμο Πρέβεζας, να μην τα επαναλαμβάνω. Θα ενωθούν παραταξιακές δυνάμεις; τότε ξεκάθαρα θα μιλάμε για άλλο… τοπίο. Θα τραβήξει ο καθένας το..δρόμο του και θα μοιάζουν με σκόρπια… διαδήλωση; Όλα αυτά μένει να τα δούμε. Συζητήσεις πάντως γίνονται, επαφές γίνονται, βολιδοσκοπήσεις γίνονται και μεταγραφικά σενάρια υπάρχουν. Βέβαια στα μεταγραφικά σενάρια δεν αρκούν οι προφορικές δεσμεύσεις, αλλά οι υπογραφές. Αν δεν υπογράψει ο παικταράς, μπορεί να μας τον ¨τσιμπήσει” άλλη ομάδα και να ψάχνουμε για τον  αντικαταστάτη του. Ο Τομεάρχης πάντως εκτιμά ότι πολλά ψηφοδέλτια στο Δήμο Πρέβεζας, που να είναι… τίγκα στις υποψηφιότητες και μιλάω για…120 άτομα και πάνω, δεν θα υπάρξουν. Τα πιο μαζκά βέβαια θα κάνουν και διαφορετικό … γκελ τους ψηφοφόρους… Ψηφοδέλτια με 90 ή 70 άτομα υπό προϋποθέσεις, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν… Πολλές υποψηφιότητες; Κι αυτό μένει να το δούμε. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, υπάρχουν και πρόσωπα που μπορεί επίσημα να μην έχουν κάνει δηλώσεις καθόδου στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023, όμως τα συζητά η τοπική κοινωνία…

Πόσο μάγκας είναι αυτός ο Καλαντζής βρε παιδιά; Πόσο τιμά τα αυτοδιοικητικά παντελόνια που φορά;

 

Άσκησες βία και θα σε ανεχτώ; Ασκήθηκε βία και περιμένατε από ολόκληρο Καλαντζή να κάνει… τουμπεκί ψιλοκομμένο; Δεν υπάρχουν αυτά και γι’ αυτό ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής είναι καταξιωμένος στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των δημοτών αλλά και ευρύτερα. Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Eπιχείρησαν να χτυπήσουν ανεξάρτητο Δημοτικό σύμβουλο; Πρόλαβαν και τον γρονθοκόπησαν; Δεν το διαπραγματεύτηκε καθόλου ο δήμαρχος Ζηρού, απερίφραστη καταδίκη και κέρδισε για μια ακόμη φορά τον σεβασμό των πάντων. Το έχω ξαναγράψει και σε κάποιους “αντιπάλους” του δεν άρεσε, όμως προς επίρρωση των όσων έγραψε ο Τομεάρχης, έρχεται και η παραπάνω πολιτική του συμπεριφορά και η παραπάνω στάση του. Το ξαναγράφω είναι αυξημένης εμβέλειας προσωπικότητα ο Νίκος Καλαντζής.

 

Οι Γαλαζοπράσινοι εκδρομείς από την Πρέβεζα στην Πάργα και ο… “τρόμος” για τον… διακριτικό της παρέας…

 

 

Ακόμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος που προκλήθηκε (;!) από την εκδρομή που έκανε μια μεγάλη παρέα από την Πρέβεζα στην Πάργα και βγήκαν στο διαδίκτυο και δύο φωτογραφικά στιγμιότυπα. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και άλλος ένας ήταν οι… διακριτικοί της παρέας. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έφτασε εκεί που έφτασε δεν πάει για … αλλού, υπάρχει και ο … άλλος που φαίνεται στα φωτογραφικά στιγμιότυπα. Αχ αυτός ο άλλος. “Αυτός ο άλλος, είναι ευεργέτης μου μεγάλος” που τραγουδούσε και ο Νίκος Γούναρης.

 

Πάντως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι γαλαζοπράσινοι εκδρομείς σχεδιάζουν εξορμήσεις σε Κανάλι, Λυγιά, Καστροσυκιά, Λούρο, Ωρωπό. Αν συμβεί αυτό θα ανεβούν πιέσεις σε ορισμένους και βέβαια θα έχουμε και πολλά καρδιοχτύπια. Πάντως ο Λευτέρης αποκαλεί τον Τάκη Γαλανό “Δήμαρχο”, δεν μπορώ όμως να μπω σε παραπέρα… ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Λέτε;

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα