Τρίτη, 21/03/2023 | 03:09

Το 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας ολοκλήρωσε το έργο «Δημιουργώ το σχολείο που μου αρέσει!»

343 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/05/2022, 6:56 πμ | 0 σχόλια

1ο ΕΠΑΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Το 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας στα πλαίσια του προγράμματος «Μία νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» ολοκλήρωσε το έργο «Δημιουργώ το σχολείο που μου αρέσει!» για το σχολικό έτος 2021-2022.
Το έργο συμπεριλαμβάνει δύο υποδράσεις :
Υποδράση 1: Η τέχνη κάθε μέρα μαζί μας
Οι μαθητές της Α΄ τάξης ήρθαν σε επαφή με τα έργα πολλών ζωγράφων. Επισκέφτηκαν την Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας για την έκθεση του Ι. Μόραλη. Στη συνέχεια επέλεξαν κάποια έργα και δημιούργησαν τοιχογραφίες στις αίθουσές τους και τοποθέτησαν κουρτίνες και κουρτινόξυλα.
Υπεύθυνη εκπ/ός αίθουσας Α1 : Γεωργίου Άννα
Υπεύθυνη εκπ/ός αίθουσας Α2 : Πασσά Όλγα
Υπεύθυνη εκπ/ός αίθουσας Α3 : Θανασάρα Ευαγγελή

Υποδράση 2: Διαμόρφωση προαύλιου χώρου του σχολείου
Οι μαθητές της Α΄ τάξης διαμόρφωσαν ένα κομμάτι του εξωτερικού προαύλιου χώρου. Έγινε βαφή της περίφραξης, απομάκρυνση της σκουριάς από τα κάγκελα και βάψιμο αυτών, επιχωμάτωση των τμημάτων του εσωτερικού περιβόλου, φύτευση λουλουδιών και ζωγραφική εξωτερικών χώρων.
Υπεύθυνοι εκπ/κοί : Πασσά Όλγα – Ρόβας Βασίλειος

Τεχνική υποστήριξη : Ντέντες Ηλίας
Υπεύθυνη έργου : Γεωργίου Άννα
Η παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18/05/2022 στον χώρο του ΕΠΑΛ στους μαθητές και καθηγητές του 2ου, 3ου και 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας.
Οι μαθητές μας μέσω του ΜΝΑΕ ήρθαν σε επαφή με έργα τέχνης, συμμετείχαν σε δημοκρατικές διαδικασίες, σεβάστηκαν τις επιλογές της ομάδας, οργάνωσαν τις εργασίες και συνεργάστηκαν αρμονικά, δημιούργησαν ένα όμορφο, οικείο δικό τους χώρο και τελικά διαπίστωσαν ότι το σχολείο είναι και στα δικά τους χέρια.
Το πρόγραμμα «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» (ΜΝΑΕ) είναι ένα σχέδιο δράσης μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος « Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και δία βίου μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
– Tον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Γεωργάκο Νικόλαο για την προσφορά του συστήματος αυτόματος ποτίσματος του προαυλίου χώρου και
– τον κ. Μπεϊντάρη Ιωσήφ, μέλος του συλλόγου του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας για την δωρεάν επιχωμάτωση του προαυλίου χώρου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα