Παρασκευή, 19/04/2024 | 13:41

Π.Ε. Λευκάδας: Προς συμβασιοποίηση η αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα Λευκάδας

432 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/05/2022, 11:07 πμ | 0 σχόλια

Π.Ε. Λευκάδας: Προς συμβασιοποίηση η αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα Λευκάδας – Κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το κατασκευαστικό μέρος του έργου

Οδεύει προς συμβασιοποίηση το κατασκευαστικό τμήμα του έργου της «Αποκατάστασης του Ι. Ναού Αγ. Σπυρίδωνα στην Λευκάδα», καθώς, χθες (16/5/2022), με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού, Γιώργου Διδασκάλου, έγινε κατακύρωση του αποτελέσματος του ανοικτού διαγωνισμού (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ με α/α: 186320) και ανάθεση εκτέλεσης του έργου στον οικονομικό φορέα «ΓΚΡΑΟΥΤΕΚ ΑΕ – Ανώνυμη Τεχνική Εργοληπτική Εταιρεία Αποκαταστάσεων Κτιρίων και Γενικών Κατασκευών».

Για την θετική αυτή εξέλιξη, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, δήλωσε: «Μία ακόμα θετική εξέλιξη στην προσπάθεια μας ώστε ο Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας να αποδοθεί ξανά στους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες. Η διαγωνιστική διαδικασία του κατασκευαστικού έργου ολοκληρώθηκε ταχύτατα, και είμαστε αισιόδοξοι ότι η Σύμβαση θα υπογραφεί μέσα στο καλοκαίρι. Επίσης, είμαστε αισιόδοξοι ότι και η υλοποίηση του κατασκευαστικού έργου θα γίνει ομαλά και γρήγορα, καθώς ο μειοδότης φαίνεται να έχει σημαντική προηγούμενη εμπειρία.

Ως Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, έχουμε ένα από τα πιο εκτεταμένα προγράμματα αποκατάστασης και ανάδειξης μνημείων σε περιφερειακό επίπεδο, μέσα από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων. Ήδη, οι εργασίες σε όλα τα υπόλοιπα μνημεία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, και υπολειπόταν μόνο ο Άγιος Σπυρίδωνας, που ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός μελετητικά. Πλέον, μετά και την κατακύρωση του διαγωνισμού, η μέρα που ο εμβληματικός ναός του Άγιου Σπυρίδωνα θα ξαναβρεί την αίγλη του και θα ξανανοίξει τις θύρες τους, είναι ακόμα πιο κοντά.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Υπουργείο Πολιτισμού, τόσο την πολιτική του ηγεσία όσο και τους υπηρεσιακούς του παράγοντες, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας, που είναι σημαντικός συμπαραστάτης στη συνολική μας προσπάθεια.».

Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» (ΕΣΠΑ) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στις 08.07.2020 με δικαιούχο τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών & Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΔΑΒΜΜ) του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) και συνολικό προϋπολογισμό 910.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 60.000 ευρώ αφορούν την μελέτη, ενώ τα υπόλοιπα 850.000 ευρώ το καθαρά αναστηλωτικό / κατασκευαστικό έργο.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα