Οι γιατροί από το ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα» κατέθεσαν πως η Μαλένα δεν είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια – Τόνισαν πως επρόκειτο για έναν αιφνίδιο θάνατο και μάλιστα το παιδί δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα ικτέρου, ούτε αναπνευστικά προβλήματα
Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις πέντε γιατρών και νοσηλευτών του Ογκολογικού νοσοκομείου «Ελπίδα» αλλά και της μονάδας ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, για τον θάνατο της Μαλένας.
Σύμφωνα με το Mega, ανάμεσα σε αυτούς που κατέθεσαν είναι και ο 42χρονος εντατικολόγος που προσπάθησε να κάνει την ανάνηψη στη Μαλένα το 2019, αλλά και αυτός που έκανε την ανάνηψη στη Τζωρτζίνα τον Ιανουάριο του 2022.
Ο συγκεκριμένος εντατικολόγος είχε καταθέσει μάλιστα στην Αστυνομία, την παντελώς αδιάφορη στάση της 33χρονης κατηγορούμενης, όταν της ανακοίνωσε ότι το παιδί της απεβίωσε.
Οι γιατροί από το ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα» κατέθεσαν πως η Μαλένα δεν είχε σε καμία περίπτωση ηπατική ανεπάρκεια. Τόνισαν πως επρόκειτο για έναν αιφνίδιο θάνατο και μάλιστα το παιδί δεν είχε παρουσιάσει συμπτώματα ικτέρου, ούτε αναπνευστικά προβλήματα.
Τέλος, επισήμαναν την καθυστέρηση ενημέρωσης της 33χρονης μητέρας όταν το παιδί έπαθε την ανακοπή.
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου αφού με το πόρισμα των ιατροδικαστών για τη χορήγηση της κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της κατηγορούμενης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, οι ιατροδικαστές αναφέρουν ότι η ανακοπή που υπέστη η 9χρονη οφείλεται στη χορήγηση κεταμίνης, που προκάλεσε βλάβες στο συκώτι της και σε άλλα όργανα. Έτσι, καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δόθηκε κεταμίνη στο παιδί στη φάση της ανάνηψης.
Οι ιατροδικαστές ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρξε κανένα παθολογικό πρόβλημα στην 9χρονη. Μάλιστα, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, τα δείγματα από την τοξικολογική εξέταση στη Μαλένα, το παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγε πρώτο από τη ζωή το 2019, που είχε τριπλάσια βλάβη στο συκώτι της συγκριτικά με την Τζωρτζίνα, να εξεταστούν στο τοξικολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, που διαθέτει προηγμένες μεθόδους.
Σύμφωνα με ακόμη μια αποκάλυψη, όταν έγινε η εκταφή για το τάμπλετ της Τζωρτζίνας δεν ελήφθη δείγμα από τα μαλλιά της, το οποίο θα μπορούσε να απαντήσει αν της είχε χορηγηθεί κεταμίνη και όταν υπέστη την πρώτη ανακοπή, που την άφησε με εγκεφαλική παράλυση.
ΠΗΓΗ: protothema.gr