Σάββατο, 20/04/2024 | 07:37

Οι 4 Πρεβεζάνοι είχαν Άγιο, το αυτοκίνητο καταστράφηκε, αλλά το δικαστήριο τους δικαίωσε!

1464 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/05/2022, 6:54 μμ | 0 σχόλια

 

Συχνά-πυκνά λαmβάνουν χώρα συζητήσεις που αφορούν στην οδική αγωγή, αλλά και συνολικότερα στην οδική μας συμπεριφορά. Όταν όμως χωρίς καν προειδοποιητικά σήματα ή πληροφοριακές πινακίδες, γυρίζεις από ταξίδι και από τη μέση του πουθενά ξεπροβάλλει απειλή για τη ζωή σου, τότε αφενός είσαι τυχερός για τη σωματική σου ακεραιότητα γιατί αποφεύγεις τα πολύ χειρότερα, αλλά αφετέρου δεν μπορείς να αποφύγεις και την ολοκληρωτική καταστροφή του οχήματός σου.

Άγιο είχαν 4 άτομα από την Πρέβεζα που επέβαιναν σε ΙΧ το οποίο καταστράφηκε, ήρθε όμως η δικαστική τους δικαίωση 4 χρόνια μετά…

Ένοχοι κρίθηκαν με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λευκάδας οι εκπρόσωποι ΤΟΕΒ όμορου Νομού διότι επί της Εθνικής Οδού είχαν κατασκευάσει όρυγμα – παγίδα χωρίς να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και χωρίς να τοποθετήσουν τις απαιτούμενες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες κινδύνου, ούτε είχαν επισημάνει τα όρια του έργου με εμπόδια εναλλασσόμενου χρώματος, ούτε είχαν τοποθετήσει σταθερά φώτα και ανακλαστικά, ώστε όποιος διέρχονταν τη νύχτα από το σημείο αυτό να ενημερώνονταν για την ύπαρξη κινδύνου.

Επιβατηγό όχημα στο οποίο επέβαιναν 4 Πρεβεζάνοι, παίκτες ομάδας μπάσκετ, έπεσε μέσα στο όρυγμα, που στην κυριολεξία λειτούργησε ως παγίδα, με αποτέλεσμα την καταστροφή του οχήματος και την πρόκληση σωματικών βλαβών.

Το συμβάν έλαβε χώρα πριν 4 χρόνια όταν οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ επέστρεφαν στην Πρέβεζα μετά από αγώνα και η ποινική υπόθεση με την οποία οι υπεύθυνοι καταδικάσθηκαν σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών ο καθένας εκδικάσθηκε μόλις προχθές.

Τους παθόντες εκπροσώπησε ο  γνωστός Δικηγόρος  Βασίλειος Γιάπρος.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα