Κυριακή, 03/03/2024 | 15:41

Κορωνοϊός: Για πρώτη φορά ύστερα από μήνες οι διασωληνωμένοι έπεσαν κάτω από τους 200

487 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/05/2022, 5:40 μμ | 0 σχόλια

Το τείχος ανοσίας που έχει οικοδομηθεί χάρη στην εμβολιαστική κάλυψη αλλά και στη νόσηση εκατομμυρίων πολιτών, κατά το πέμπτο επιδημικό κύμα της Omicron, σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες, συγκρατούν τα σοβαρά περιστατικά με κορωνοϊό
Υποχωρεί δραστικά ο αριθμός των νοσηλευομένων με λοίμωξη covid-19 σε απλές κλίνες καθώς και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία της χώρας, οδηγώντας και το σύστημα υγείας στην πολυαναμενόμενη κανονικότητα.

Το τελευταίο 24ωρο «έσπασε» έπειτα από αρκετούς μήνες το φράγμα των 1.000 ασθενών στις απλές κλινικές covid καθώς και των 200 διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.

Το τείχος ανοσίας που έχει οικοδομηθεί πια χάρη στην εμβολιαστική κάλυψη αλλά και στη νόσηση εκατομμυρίων πολιτών κατά το πέμπτο επιδημικό κύμα της Omicron, σε συνδυασμό με τις καλές καιρικές συνθήκες, που θα μας συνοδεύουν εφεξής, συγκρατούν τα σοβαρά περιστατικά λόγω covid και συνεπώς τις νέες νοσηλείες. Παράλληλα, οι διαθέσιμες φαρμακευτικές αγωγές επιτρέπουν την καλύτερη έκβαση των ασθενών, συμβάλλοντας στην αποσυμπίεση των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, το τελευταίο 24ωρο οι νοσηλευόμενοι με λοίμωξη covid ήταν 947, εκ των οποίων οι περισσότεροι σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Στα νοσοκομεία των περιοχών αυτών καταγράφονται και οι περισσότερες εισαγωγές ημερησίως από τους περίπου 120 που γίνονται τις τελευταίες ημέρες.

Στις ειδικές κλίνες ΜΕΘ οι ασθενείς ήταν 346, με τους 198 διασωληνωμένους.

Στην Αττική οι νοσηλευόμενοι είναι περίπου 530, με τους 105 σε ΜΕΘ. Τα νοσοκομεία που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος είναι Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Αττικόν, Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, Λαϊκό, Νίκαιας και Τζάνειο.

Περίπου 260 είναι οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τους 30 σε ΜΕΘ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα