Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:34

Ιταλία: 43 συλλήψεις στη Ρώμη σε επιχείρηση κατά της Ντράγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας

416 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/05/2022, 3:41 μμ | 0 σχόλια

Μετά από ειδική επιχείρηση της αστυνομίας και των καραμπινιέρι κατά μελών της μαφίας της Καλαβρίας, της περιβόητης Ντράγκετα, έγιναν 43 συλλήψεις. Πρόκειται για άτομα που εισδύσει στον οικονομικό ιστό της Ρώμης.

Πιο συγκεκριμένα, η προσπάθεια των δύο «νονών» της Ντράγκετα, του Αντόνιο Κάρτσο και του Βιντσέντσο Αλβάρο, αποσκοπούσε στην απόκτηση εμπορικών επιχειρήσεων (κυρίως στον τομέα της εστίασης) ώστε να προχωρούν ανενόχλητοι σε «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος. Παράλληλα οι μαφιόζοι από την Καλαβρία συγκέντρωναν μεγάλα ποσά και από την πώληση όπλων και ναρκωτικών ουσιών.

 

«Είμαστε ένα καραβάνι και μπορούμε να πολεμήσουμε τους πάντες», έλεγε στους συνεργούς του ο Αλβάρο, όπως αποδεικνύει μια από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που διέταξαν οι εισαγγελείς της Ρώμης.

Το παρακλάδι αυτό της Ντράγκετα με έδρα την Αιώνια Πόλη είχε αρχίσει να δημιουργείται από το 2015, αφού εγκρίθηκε από τις πανίσχυρες «μητρικές οργανώσεις» της Καλαβρίας. Παρά τη μεγάλη της αυτονομία, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση της Ρώμης συνέχιζε να έχει ως σημείο αναφοράς για τις σημαντικότερες αποφάσεις και διενέξεις τους αρχηγούς της Ντράγκετα που δρουν στην Καλαβρία της Κάτω Ιταλίας.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα