Σάββατο, 20/04/2024 | 05:01

Θανάσης Καββαδάς: Μαρίνα Βλυχού Λευκάδας: μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης για όλη την περιοχή

463 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/05/2022, 3:10 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Μαρίνα Βλυχού Λευκάδας: Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων η επικαιροποιημένη πρόταση για την επένδυση σύμφωνα με το νέο βελτιωμένο θεσμικό πλαίσιο – Ξεκινούν οι μελέτες για τη χωροθέτηση της Μαρίνας»

Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) η επικαιροποιημένη πρόταση για την επένδυση της μαρίνας στο Βλυχό.
Η επένδυση χρειάστηκε να εγκριθεί εκ νέου από τη ΔΕΣΕ, καθώς και προηγουμένως από το Διοικητικό Συμβούλιο της Enterprise Greece, προκειμένου να υπαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νεότερου νόμου 4864/2021 (ΦΕΚ 237 Α/2.12.2021) σε ό,τι αφορά το καθεστώς παραχώρησης αιγιαλού και παραλίας για την υλοποίηση της επένδυσης, τις προβλέψεις για βοηθητικά και συνοδά έργα που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στη μαρίνα και περαιτέρω ανάπτυξη στη γύρω περιοχή.
Επίσης δίνονται κίνητρα ταχείας χωροθέτησης (ιδιαίτερα εφόσον πρόκειται για επένδυση που υλοποιείται σε χώρο που ανήκει εν μέρει στο δημόσιο, καθώς είναι θεσμοθετημένη χερσαία λιμενική ζώνη, και εν μέρει στο δήμο) και αδειοδότησης. Τέλος, προβλέπονται ταχύτερες και βελτιωμένες διαδικασίες για την παρακολούθηση της υλοποίησης της επένδυσης.
Μετά την έγκριση της επένδυσης από τη ΔΕΣΕ, ανοίγει ο δρόμος για την άμεση εκπόνηση των μελετών του έργου, καθώς έχουν εγκριθεί και τα σχετικά κονδύλια.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Η επένδυση της μαρίνας στο Βλυχό προοριζόταν αρχικά να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3894/2010. Ωστόσο στη συνέχεια, στους νόμους 4635/2019 και 4712/2020 περάσαμε 3 σημαντικές διατάξεις που βελτίωναν τους όρους υλοποίησης, ενώ στη συνέχεια εισήχθη στη Βουλή και το νέο, συνολικό θεσμικό πλαίσιο με ευεργετικές διατάξεις για τις στρατηγικές επενδύσεις το οποίο ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του Ν.4864 το Δεκέμβριο του 2021.
Θέλω να ευχαριστήσω για τη στενή συνεργασία το Υπουργείο Ανάπτυξης, και ιδιαίτερα τον Υπουργό και Πρόεδρο της ΔΕΣΕ, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση και τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Ορέστη Καβαλάκη, καθώς και τα στελέχη της Enterprise Greece και το Δήμο Λευκάδας.
Με δεδομένο ότι έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις για να προχωρήσουν οι μελέτες από την Enterprise Greece, ανοίγει πλέον ο δρόμος για να μπούμε ουσιαστικά στο κομμάτι της υλοποίησης της επένδυσης. Άμεσα θα ξεκινήσει η εκπόνηση στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η έκθεση χωροθέτησης, έτσι ώστε να υλοποιηθεί το πρώτο στάδιο χωροθέτησης της μαρίνας το οποίο θα ολοκληρωθεί με την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Είμαι βέβαιος ότι η πρόταση που θα παρουσιάσουμε θα προσελκύσει σημαντικούς επενδυτές στο Βλυχό, οι οποίοι θα δουν στη Μαρίνα αυτό που βλέπουμε κι εμείς: μία μεγάλη ευκαιρία ανάπτυξης για όλη την περιοχή.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα