Σάββατο, 20/04/2024 | 00:33

Θανάσης Καββαδάς: Έργο Εθνικού Επιπέδου χαρακτηρίστηκε η Υποθαλάσσια Ζεύξη

477 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/05/2022, 9:11 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Έργο Εθνικού Επιπέδου χαρακτηρίστηκε η Υποθαλάσσια Ζεύξη – Εγκρίθηκε ως έργο προς υλοποίηση στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών»

«Έργο Εθνικού Επιπέδου» χαρακτηρίστηκε η Υποθαλάσσια Ζεύξη της Λευκάδας με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στη Διαύγεια.
Στην ίδια απόφαση εγκρίνεται η ένταξη της Υποθαλάσσιας Ζεύξης ως έργου προς υλοποίηση στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Υποδομών.
Στο σκεπτικό της απόφασης αναγνωρίζεται η ανάγκη μόνιμης οδικής σύνδεσης της Λευκάδας με την ηπειρωτική χώρα, με τρόπο ώστε να μη δημιουργεί προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, διότι έτσι θα βελτιωθεί το επίπεδο εξυπηρέτησης και των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών, θα αναβαθμιστεί ο τουρισμός και θα μειωθεί το κόστος των μεταφορών, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τις τοπικής και της εθνικής οικονομίας.
Τέλος, μνημονεύεται η απόφαση της ΔΙΠΑ για τον Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων, η οποία γνωμοδοτεί θετικά για το έργο της ζεύξης με υποθαλάσσια σήραγγα.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Σήμερα κλείδωσε οριστικά και αμετάκλητα η υλοποίηση της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας.
Με την απόφαση του Υπουργού Μεταφορών που αναγνωρίζει το έργο ως «εθνικού επιπέδου» και το εντάσσει στα έργα για κατασκευή μέσω του Υπουργείου, τελειώνει το κεφάλαιο της διεκδίκησης και ανοίγει το κεφάλαιο της υλοποίησης.
Αισθάνομαι δικαιωμένος διότι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους στόχους για εμένα – στόχος που διεκδίκησα πεισματικά, με σκληρή προσπάθεια και επιμονή, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Όμως όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν γιατί σήμερα νίκησε η Λευκάδα.
Για όσους αμφισβήτησαν την Κυβέρνηση, για όσους αμφισβήτησαν τα αποτελέσματα που κατά καιρούς έφερναν οι διεκδικήσεις μας, ακόμα κι όταν αυτά αποδεικνύονταν με έγγραφα, πιστεύω ήρθε η στιγμή να αναγνωρίσουν ότι για πρώτη φορά, με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στο μεγαλύτερο έργο που θα έχει γίνει στη Λευκάδα. Και είμαι βέβαιος πως πλέον, όσες και όποιες κι αν ήταν στο παρελθόν οι διαφορετικές απόψεις, εφεξής θα στοιχηθούμε όλοι πίσω από την προσπάθεια να το δούμε να ολοκληρώνεται όσο το δυνατόν πιο ομαλά και πιο σύντομα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό, Γιώργο Καραγιάννη για την αμέριστη υποστήριξή τους όλο αυτό το διάστημα. Κυρίως όμως θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το όραμά μας για τη Λευκάδα του μέλλοντος.»

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα