Πέμπτη, 25/04/2024 | 19:58

Δήμος Πρέβεζας: Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων καλοκαίρι 2022

1739 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/05/2022, 1:32 μμ | 0 σχόλια

 

Ένα καλοκαίρι πολιτισμού το οποίο συνδυάζει την ψυχαγωγία με εκδηλώσεις μνήμης και τιμής σε σημαντικά πρόσωπα αλλά και γεγονότα, θα είναι το καλοκαίρι του 2022 για την Πρέβεζα.
Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας από την Σπυριδούλα Γεωργοκίτσου ειδική σύμβουλο του Δημάρχου Νίκου Γεωργάκου σε θέματα πολιτισμού παρουσία και των άλλων δύο συνεργατών του κ.Γεωργάκου, Σέβης Κονταξή και Γιώτας Γεωργάκου.
Εισαγωγικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας επεσήμανε ότι μετά από δύο χρόνια απαγορεύσεων και περιορισμών το πολιτιστικό καλοκαίρι της πόλης μας ανοίγει τις πύλες του όπως παλιά και θα προσφέρει στο κοινό της ευρύτερης περιοχής εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργάκος το κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται μέσα από την σελίδα του Δήμου αλλά και την πλατφόρμα novoville για το πρόγραμμα αλλά και όποιες αλλαγές υπάρξουν σε αυτό.
Η κ. Γεωργοκίτσου παίρνοντας το λόγο παρουσίασε τα βασικότερα σημεία από το πλούσιο “καλεντάρι” το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλά ακόμη δρώμενα αλλά και τη λευκή νύχτα και την παραδοσιακή γιορτή της σαρδέλας. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από σήμερα με το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο.
Ανάμεσα στις πολλές διοργανώνεις, ξεχωρίζουν τα αφιερώματα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, εκδήλωση μνήμης για τον Οδυσσέα Ανδρούτσο στην ομώνυμη πλατεία της πόλης μας, συναυλία αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την γέννηση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, αλλά και πολλές ακόμη μουσικές και θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό Κηποθέατρο αλλά και τους εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου μας.
Το πρόγραμμα όπως ανέφερε η κ. Γεωργοκίτσου θα αναρτηθεί στις ειδικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Δήμου και θα δοθεί στα μέσα ενημέρωσης , οι όποιες αλλαγές θα ανακοινώνονται άμεσα, ενώ σε αυτό θα υπάρχουν και εκπλήξεις οι οποίες θα “απογειώσουν” τις βραδιές του καλοκαιριού αλλά και του Σεπτέμβρη , καθιστώντας την Πρέβεζα σημείο αναφοράς για την Ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή.

Βιώσαμε και βιώνουμε μια ιδιαίτερη υγειονομική συνθήκη, η οποία μεταξύ άλλων έχει πλήξει και τον πολιτισμό. Φέτος που η κατάσταση έχει δείξει πως εξομαλύνεται, οι φορείς του πολιτισμού έχουν αναπτερωθεί και οι καλλιτέχνες βρίσκουν τους ρυθμούς τους. Ως δήμος δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα με σκοπό να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των πολιτών, ανάγκες ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης, καλλιέργειας και χαλάρωσης. Με γνώμονα, λοιπόν, αυτή τη σκέψη ήρθαμε σε επαφή με φορείς και συλλόγους της πόλης, συζητήσαμε και συνεχίζουμε να συζητάμε τις ιδέες τους, και τους εντάξαμε πρωταρχικά στο πρόγραμμα. Έπειτα, με κριτήριο την αισθητική και τον σεβασμό στην τέχνη εξετάσαμε ενδελεχώς τις προτάσεις των καλλιτεχνών και οδηγηθήκαμε σε αυτή την τελική επιλογή με σκοπό να καλύψουμε τις πολιτισμικές απαιτήσεις όλων.

 

Στο πρόγραμμα συμπεριλάβαμε σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, αρχαίο δράμα, παιδικά θέατρα, μουσικές συναυλίες, φεστιβάλ, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής και άλλα πολλά. Το πρόγραμμά μας συνεχώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται και οι πολίτες θα μπορούν να το παρακολουθούν στην ιστοσελίδα ή την εφαρμογή του Δήμου. Είμαστε βέβαιοι, κι εγώ προσωπικά, πως πολιτισμικά θα ανταμειφθείτε!
Φέτος θα ζήσουμε ένα ξεχωριστό ταξίδι, θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της τέχνης και με οδηγούς την μουσική, το θέατρο και την καλλιτεχνική ευαισθησία, θα γεμίσουμε ψυχικά και πνευματικά. Σας καλώ σ’ αυτό το ταξίδι να’ μαστε συνοδοιπόροι, γιατί όσο μαγική και να είναι η διαδρομή, αξία της δίνουν μονάχα οι συνταξιδιώτες!

Γεωργοκίτσου Σπυριδούλα,
Σύμβουλος Δημάρχου για θέματα Πολιτισμού

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα