Παρασκευή, 29/03/2024 | 04:33

Grande συνάντηση Στέργιου-Καραμανλή, Είδα στην Αμφιλοχία τον Σταμούλη, Έρχεται λαός στην Πρέβεζα-Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

979 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/04/2022, 8:48 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 36…

Είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία…

Κι εκεί που ξενυχτάς Τομεάρχη μου όλα αυτά τα βράδια για να βλέπεις τις εξελίξεις και τις αναλύσεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, σκέφτεσαι:  διάγγελμα Ζελένσκι στη βουλή των Ελλήνων;

Θα πάω. Θα πάω στη βουλή. Και πως θα γίνει; Θα ρωτήσω, θα ψαχτώ, θα αφήσω δουλειές λίγω πίσω, όπερ και εγένετο! Ο Τομεάρχης στη βουλή για να πάρει μυρωδιές από το διάγγελμα Ζελίνσκι, σε μία ιστορική στιγμή για το ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να πω είναι ότι ήταν μια  ξεχωριστή εμπειρία!

“Γεια σου Άρχοντα” είπε ο Σαμαράς στον Στέργιο Γιαννάκη, ο Καραμανλής πετάχτηκε από το αυτοκίνητό του και τον αγκάλιασε!

Μπήκα στη βουλή, ένα μισάωρο περίπου πριν ξεκινήσει το διάγγελμα Ζελίνσκι. Είδα τους Πρεβεζάνους Κωστάδες τον βουλευτή Πρέβεζας το ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, αλλά και τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα, Χήκα Πρεβεζάνο που έχει εκλεγεί στη Θεσσαλονίκη. Η απορία και των δύο ίδια: Τι κάνεις εδώ; Χάρηκα πολύ όταν είδα τον βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ να χαίρει εκτίμησης από συναδέλφους του υπουργούς, βουλευτές, είχε  Θερμές συναντήσεις με Βρούτση, με Καραγκούνη (συνάντησα από την Αιτωλοακαρνανία και τον Θάνο Μωραίτη βουλευτή, με τον οποίον γνωριζόμαστε από τα χρόνια που σπουδάζαμε στην Πάτρα), αλλά και δύο πρώην πρωθυπουργούς. “Γεια σου άρχοντα” είπε ο Αντώνης Σαμαράς στον Στέργιο Γιαννάκη, ενώ ο Κώστας Καραμανλής πετάχτηκε από το αυτοκίνητό του και αγκάλιασε τον Στέργιο. Και αρχίσανε να συζητάνε, έτσι όπως ήταν κοντά ο ένας στον άλλον, αν έβγαζα φωτογραφία θα ήταν σαν να τους φωτογράφιζε Παπαράτσι στα κρυφά. Παίρνω λοιπόν το θάρρος και ρωτώ: Κύριοι γυρίζετε να βγάλω μία φωτογραφία; Γυρίζει ο Στέργιος, γυρίζει και ο Κώστας Καραμανλής με το γνωστό ύφος και απευθυνόμενος στον Στέργιο Γιαννάκη του λέω: “Του είπες πόσο τον αγαπάνε στην Πρέβεζα;”. Αυτή ήταν Grande συνάντηση ανάμεσα στον Στέργιο Γιαννάκη και  τον Κώστα Καραμανλή. Θέλω να είμαι ειλικρινής, χάρηκα που ο βουλευτής μας τυγχάνει τέτοιας εκτίμησης από υπουργούς, βουλευτές και βεβαίως δύο πρώην πρωθυπουργούς της χώρας! Και φάνηκε και κάτι άλλο και στη ζωή και στην πολιτική δεν χρειάζεται να είσαι πιστός στο δόγμα του “Με πόσα… Φι, γράφεται η… Γλυφάδα” για να αναρριχηθείς, υπάρχει και ο δύσκολος δρόμος, ο  δρόμος της Αξιοπρέπειας και τους αξιοπρεπείς τους εκτιμά ο λαός γιατί ξεχωρίζουν! Και βέβαια ο βουλευτής μας είναι αξιοπρεπής κι αυτή την αξιοπρέπεια δεν την διαπραγματεύεται και δεν την παζαρεύει για καμιά θεσούλα. Πράττει άριστα, γιατί και η θεσούλα και η καρεκλίτσα, κάποια στιγμή θα χαθούν και τι απομένει; Η αξιοπρέπεια και η υστεροφημία! Μπράβο Στέργιο!

Είδα στην Αμφιλοχία, τον Σταμούλη τον λοχία; Όχι βέβαια, τρεις Πρεβεζάνες σκέτη γλύκα…

Βουνό με βουνό δε σμίγει σε τούτο τον κόσμο, αλλά σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρεθείς, θα συναντήσεις Πρεβεζάνους. Και δε θα συναντήσεις στην Αμφιλοχία;  Ναι, piece of cake, δεν το συζητώ. Στο δρόμο της επιστροφής στάση στην Αμφιλοχία και στο απέναντι μαγαζί τρεις Πρεβεζάνες σαν τα κρύα τα νερά. Σαν τα κρύα τα νερά, ωραίος χαρακτηρισμός έτσι; Για να ακριβολογώ δύο Πρεβεζάνες και η ξαδέρφη, για δουλειές στην Αθήνα. Να πούμε για την ιστορία ότι ο Σταμούλης ο λοχίας που έκανε γνωστή μέσα από το γνωστό τραγούδι, την Αμφιλοχία στο πανελλήνιο,δεν είναι εν ζωή αλλά ήταν υπαρκτό πρόσωπο.  Το όνομά του ήταν Σταμούλης Γερομήτσος, που έκανε διάφορα επαγγέλματα, ενώ η οικογένειά του διατηρούσε και καφενείο δίπλα από το δημαρχείο. Όπως διαβάζουμε στο βιβλίο του Πάνου Τριανταφύλλη για την ιστορία του Αμφίλοχου Αμφιλοχίας, ο Σταμούλης Γερομήτσος υπήρξε ποδοσφαιριστής στις αρχές της δεκαετίας του ’50 στον Ολυμπιακό Αμφιλοχίας, που το 1955 μετονομάστηκε σε Αμφίλοχος.

Ο δημοσιογράφος συνήθως δεν καταγράφεται ούτε φωτογραφίζεται, καταγράφει και φωτογραφίζει…

Αλλά ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης επέμενε ότι έπρεπε να βγάλω φωτογραφίες σε κάποια σημεία της βουλής, το έκανα μόνο σε ένα σημείο στο εσωτερικό του κτιρίου της βουλής και τον ευχαριστώ για τη φωτογραφία.

Μεγάλο αθλητικό γεγονός έρχεται στην Πρέβεζα…

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής το οποίο θα φιλοξενήσει η Πρέβεζα στις 16-17 Απριλίου στον χώρο του ΔΑΚ (Κλειστό Γυμναστήριο) Πρέβεζας. Στις εγκαταστάσεις του ΔΑΚ πραγματοποιούνται όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την άρτια φιλοξενία της διοργάνωσης, που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην προβολή του Δήμου μας.Το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός το οποίο συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Πρέβεζας θα προσελκύσει αθλητές/αθλήτριες και τους συνοδούς τους από κάθε γωνιά της χώρας .Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής περιλαμβάνει τις Κατηγορίες Α’-Β’1-Β’2-Γ’ (Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων), την Τελική Φάση Δ’-Ε’ Κατηγοριών (Παμπαίδων-Παγκορασίδων) και τον Αγώνα Κατηγορίας OPEN. Οι λεπτομέρειες διεξαγωγής του περιγράφονται στην προκήρυξη που ανήρτησε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και στην οποία αναφέρονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες αλλά και οι υγειονομικοί κανόνες κάτω από τους οποίους θα διεξαχθούν οι αγώνες.

Μισή δουλειά και κακομοίρικη…

Σας έγραφα ότι είναι επικίνδυνο το σημείο που έχουν ανοίξει οι σανίδες στο πατάρι του πυροβολικού στην Πρέβεζα γιατί παίζουν μικρά παιδιά εκεί και επίσης στο εσωτερικό έχει δημιουργηθεί σκουπιδότοπος. Τι έκαναν οι φωστήρες; Έκλεισαν τις σανίδες, αλλά άφησαν τα σκουπίδια εντός, προφανώς  για να…  υπάρχει η μπόχα στις γύρω γειτονιές μέσα στο κατακαλόκαιρο. Γρηγόρη Κουμπή να τους χαίρεσαι και βέβαια συγχαρητήρια και σε σένα! Ρε Ήμαρτον!!!

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα