Παρασκευή, 19/04/2024 | 11:38

Πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια: Η τελευταία δημοσκόπηση ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό

852 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/04/2022, 9:16 πμ | 0 σχόλια

Το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από την Παρασκευή 15 Απριλίου στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μπαίνει σε περίοδο σύγκρουσης με τη Νέα Δημοκρατία εν όψη μίας αόριστης προεκλογικής περιόδου που δε φαίνεται να είναι τόσο μακριά όσο κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί.

Παρότι δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ως προς την ημερομηνία των εκλογών, τα δύο κόμματα έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν σε κλίμα προεκλογικό και οι δημοσκοπήσεις αρχίζουν και γίνονται όλο και πιο σημαντικές για την εκτίμηση των συσχετισμών των δυνάμεων και των πιθανών αποτελεσμάτων.

Μέχρι πριν λίγο καιρό, οι επίσημες δημοσκοπήσεις για λογαριασμό τηλεοπτικών καναλιών έδειχναν τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να έχει παγιωθεί πάνω από τις 10 μονάδες, αρκετές φορές μάλιστα πάνω από τις 12 ποσοστιαίες μονάδες. Ήταν μία διαφορά ασφαλείας για το κυβερνόν κόμμα.

Το τελευταίο τετράμηνο όμως η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο το πρόβλημα του κορωνοϊού και της ανεργίας. Η ενεργειακή κρίση έφερε προ των πυλών τα προβλήματα της ακρίβειας και των αδιανόητων αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, στα καύσιμα και στο ρεύμα.

Η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει κάποιο πρόγραμμα για να σταματήσει αυτό το τσουνάμι των αυξήσεων, η ακρίβεια αρχίζει να περνάει πλέον σε όλα τα προϊόντα και αυτό έχει ως αντίκτυπο η δύναμή της στις δημοσκοπήσεις να αλλάζει, με τη διαφορά της από το δεύτερο κόμμα να γίνεται μονοψήφια.

Σε μία, μάλιστα, μυστική δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό κόμματος, η διαφορά για πρώτη φορά έχει πέσει στις 4 μονάδες με τον ΣΥΡΙΖΑ να πλησιάζει τόσο πολύ για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 5 χρόνια. Η εκτίμηση των δημοσκόπων αναφέρει δυναμική για ακόμα μεγαλύτερο ψαλίδισμα της διαφοράς, με την ακρίβεια που γονατίζει τους πολίτες να εκτιμάται ότι αποτελεί τη βασική αιτία της δημοσκοπικής ανατροπής.

ΠΗΓΗ: instanews.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα