Πέμπτη, 28/03/2024 | 10:57

Πασχαλινό μήνυμα του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη

735 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/04/2022, 12:02 πμ | 0 σχόλια

Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες
Φίλοι επισκέπτες της Ηπείρου
Με ανάμικτα συναισθήματα γιορτάζουμε το φετινό Πάσχα.
Τη χαρά της ελευθερίας από την πανδημία του κορωνοϊού, σκιάζει η βαριά σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και οι μεγάλες επιπτώσεις του σε όλο τον κόσμο.
Η σκέψη μας βρίσκεται στα εκατομμύρια ξεριζωμένων πολιτών της Ουκρανίας για τους οποίους η Ήπειρος άνοιξε τη φιλόξενη αγκαλιά της.
Οι δύο μεγάλες παγκόσμιες κρίσεις έθεσαν σε δοκιμασία τις αντοχές του πλανήτη και έκαναν πιο επιτακτική, πιο άμεση την επίδειξη της μέγιστης δυνατής αλληλεγγύης.
Αποδείχτηκε στην πράξη ότι κανένας, όσο ισχυρός και αν αισθάνεται, τελικά δεν είναι άτρωτος, αλλά χρειάζεται τη στήριξη του διπλανού του, της κοινωνίας γενικότερα.
Αυτό είναι και το βαθύτερο μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού:
Η αγάπη είναι εκείνη που ανοίγει το δρόμο για έναν καλύτερο κόσμο, που μας κάνει καλύτερους ως άτομα και ως κοινωνία.
Στην ιστορία έχουν καταγραφεί πολλές δύσκολοι περίοδοι.
Πάντοτε όμως ακολουθούσαν περίοδοι ειρήνης, ευημερίας και προόδου.
Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Τα Άγια Πάθη πρέπει να μας δίνουν μήνυμα υπομονής, αλλά και προσμονής ενός λαμπροφόρου μέλλοντος, όπως διδάσκει η Ανάσταση του Θεανθρώπου.
Οι διαδοχικές παγκόσμιες κρίσεις δεν άφησαν ανεπηρέαστη την πατρίδα μας, την Ήπειρο.
Αρκετοί από τους σχεδιασμούς μας έμειναν πίσω, καθώς δόθηκε προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και άλλων άμεσων αναγκών για τη βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.
Παρά ταύτα, προχωρήσαμε και προχωρούμε μεγάλες παρεμβάσεις που αναδεικνύουν την Ήπειρο, που δημιουργούν ένα ευνοϊκό κλίμα για ανάπτυξη.
Γνωρίζουμε τις δυσκολίες. Κατανοούμε τις ανησυχίες που υπάρχουν στην κοινωνία. Βλέπουμε την αγωνία των συμπατριωτών μας για το άμεσο μέλλον.
Όμως σήμερα είναι ημέρα χαράς και διδαγμάτων. Τη σταύρωση του Χριστού ακολούθησε η Ανάσταση. Τα φρικτά πάθη, η χαρά και η αγαλλίαση.
Η ακολουθία αυτή ισχύει και στη ζωή μας.
Αυτές τις ώρες ας αφήσουμε στην άκρη ό,τι μας βασανίζει, ό,τι μας ανησυχεί και ας γιορτάσουμε τη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, με ταπείνωση, αγάπη, αλληλεγγύη. Με την προσδοκία για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία, χωρίς διχασμούς και αχρείαστους πολέμους.
Είθε η φετινή εβδομάδα των παθών να είναι η τελευταία για την πατρίδα μας και τον κόσμο όλο και ο Αναστάς Κύριος να χαρίσει Ειρήνη, Υγεία, ατομική, οικογενειακή και συλλογική ευτυχία…

Χριστός Ανέστη – Χρόνια Πολλά.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα