Κυριακή, 29/01/2023 | 14:11

Νεκρός ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης στα Ιμαλάια

413 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/04/2022, 9:08 πμ | 0 σχόλια

Μια είδηση που προκαλεί θλίψη: ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης άφησε την τελευταία του πνοή επιστρέφοντας ύστερα από ανάβαση στα Ιμαλάια.

Μέσα από τις σελίδες του κορυφαίου Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Συκάρης, έγινε γνωστός ο θάνατός του, στα Ιμαλάια, λίγο αφού είχε κατακτήσει άλλη μια κορυφή, αυτή του όρους Νταουλαγκίρι, στα 8.167 μέτρα.

Κατά την κατάβαση, ο Αντώνης Συκάρης δεν άντεξε την κούραση, τη σωματική και ψυχική προσπάθεια και την έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.

Εκτιμάται ότι ο Αντώνης Συκάρης υπέστη πνευμονικό οίδημα.

«Δυστυχώς συνέβη ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή.

Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή.

Σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου», αναφέρεται στην ανάρτηση.

 

Αντώνης Συκάρης: Η τελευταία ανάρτηση

Μόλις χθες, είχε ανεβάσει post χαρούμενος για την “κατάκτηση” της κορυφής του όρους Νταουλαγκίρι, στα 8.167 μέτρα.

«Σας αγαπώ όλους». Με αυτές τις τρεις λέξεις έκλεινε την ανάρτησή του πριν από σχεδόν 24 ώρες, ο Αντώνης Συκάρης, όταν ανακοίνωνε την κατάκτηση της κορυφής του όρους Νταουλαγκίρι.

Έγραψε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης μια μέρα πριν φύγει από τη ζωή: “Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50-ώρα Νεπάλ βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα. Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή:

Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του.

Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του.

Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.

Ακόμα Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου.

Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!!

Ο “πα” είναι στην κορυφή!!!

Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή! Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!!

Σας αγαπώ όλους!!!».

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα