Παρασκευή, 29/03/2024 | 14:23

Μητσοτάκης: Δύο χρόνια πίσω το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης λόγω κρίσης

491 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/04/2022, 2:34 μμ | 0 σχόλια

Το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο των ελληνικών πετρελαίων στην Κοζάνη εγκαινίασε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη, το οποίο να μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια 75.000 νοικοκυριά, ενώ το όφελος σε επίπεδο εκπομπών διοξειδίων του άνθρακα υπολογίζεται σε 320.000 τόνους το χρόνο που ισοδυναμεί με 1,1 εκατ. στρέμματα δάσους όπως επισήμανε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

 

Για ένα έργο ορόσημο για τη χώρα συνολικά έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι αποτυπώνονται με αυτό οι εθνικοί στόχοι για ενέργεια από τον ήλιο. Από την Κοζάνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι την επόμενη διετία θα αυξηθεί η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη προκειμένου η χώρα να μειώσει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο. «Είναι ένα προσωρινό μέτρο», είπε. «Οι μικρές διορθωτικές παρεμβάσεις που κάνουμε δεν θέτουν σε αμφισβήτηση του φιλόδοξους στόχους μας για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας στην πράσινη ενέργεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

 

«Η πολιτική μας είναι αδιαπραγμάτευτη και θα την υλοποιήσουμε, είναι ένα δικό μου προσωπικό στοίχημα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν προβεί σε τροποποιήσεις στην ενεργειακή τους πολιτική προκειμένου να βρουν ενδιάμεσες πηγές ενέργειας για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να εξασφαλιστούν και για τα πιθανά χειρότερα σενάρια ως προς την ασφάλεια της τροφοδοσίας τους.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που ασκεί όσον αφορά στην απολιγνιτοποίηση. «Να θυμίσουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι όσα χρόνια κυβερνούσε η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη μειώθηκε κατά 50%. Είναι υποκριτικό να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τον λιγνίτη όταν δεν έκαναν τίποτα να προετοιμάσουν την χώρα για την εποχή μετά το λιγνίτη» είπε.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα