Πέμπτη, 02/02/2023 | 22:16

Η Ουκρανία ανακατέλαβε τουλάχιστον 30 περιοχές γύρω από το Κίεβο

305 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/04/2022, 6:33 μμ | 0 σχόλια

Οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν το αεροδρόμιο Χοστομέλ, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας – Σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε ότι υπάρχουν ακόμη «σκληρές μάχες μπροστά»
Τον έλεγχο πάνω από 30 οικισμών γύρω από το Κίεβο ανέκτησαν οι ουκρανικές δυνάμεις, όπως δήλωσε σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Ολέξι Αρεστόβιτς, προειδοποιώντας ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη «σκληρές μάχες μπροστά» για τη νότια και ανατολική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης και της Μαριούπολης, όπου βρίσκεται σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.

Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει τις πόλεις Μπούτσα και Μπροβάρι, ενώ σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης εγκαταλείψει το αεροδρόμιο Χοστομέλ κοντά στο Κίεβο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους κατοίκους των πόλεων που ανακαταλήφθησαν να μην επιστρέψουν άμεσα στα σπίτια τους, καθώς υπάρχει απειλή για βομβιστικές επιθέσεις, ενώ πολλά σπίτια εξακολουθούν να είναι ναρκοθετημένα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι θα περιορίσει δραστικά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις γύρω από το Κίεβο και το Τσερνίχιβ, με τους αναλυτές να αναμένουν ότι θα επικεντρώσει στην ανατολική Ουκρανία, όπου σύμφωνα με το Πεντάγωνο, δεν αποκλείεται παρατεταμένη σύγκρουση που μπορεί να διαρκέσει για μήνες.

Σύμφωνα πάντως με τις τοπικές αρχές του Ενερχοντάρ οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα άλλο τμήμα της πόλης σήμερα, με τέσσερις τραυματίες κατά την επίθεση.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα