Σάββατο, 20/04/2024 | 13:23

Εξάχρονος στέκεται δίπλα στον αυτοσχέδιο τάφο της μητέρας του στη Μπούτσα

802 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/04/2022, 6:55 μμ | 0 σχόλια

Το μικρό αγόρι με το ζόρι συγκρατεί τα δάκρυά του – Αφήνει τρόφιμα πάνω από τον τάφο της μητέρας του, στην αυλή του σπιτιού του – Μαζί του ο αδερφός του κι ένας φίλος τους – «Συγγνώμη, κύριε Τσόρτσιλ, ο κόσμος απέτυχε ξανά», έγραψε ο Ποντόλιακ

Συγκλονίζουν οι εικόνες που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα από την πόλη Μπούτσα, οι οποίες παρουσιάζουν τη σφαγή αμάχων που έλαβε χώρα εκεί τις προηγούμενες ημέρες, κατα την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, περισσότεροι από 400 άνθρωποι – άντρες, γυναίκες και μικρα παιδιά -βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν, με τους νεκρούς να ενταφιάζονται σε ομαδικούς τάφους ή σε αυλές σπιτιών.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες και παρουσιάζουν ένα εξάχρονο αγόρι με τον αδερφό του κι έναν φίλο τους, να κάθονται δίπλα στον τάφο της μητέρας του, στην αυλή του σπιτιού τους.

068_AA_05042022_677613
068_AA_05042022_677614

Η φωτογραφία του αγοριού, προβλήθηκε και από τον σύμβουλο του Ζελένσκι και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας των Ουκρανών, Μιχάιλο Ποντόλιακ ο οποίος έγραψε σχετικά στο Twitter: «Η εξέλιξη της ρωσικής προπαγάνδας. Πρώτα μπήκαν για να «ελευθερώσουν» τους Ουκρανούς από τους Ναζί. Τώρα λένε ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί είναι Ναζί και πρέπει να τιμωρηθούν. Κινητά κρεματόρια, ομαδικοί τάφοι, δολοφονίες εθνοτήτων στο κέντρο της Ευρώπης. Συγγνώμη, κύριε Τσόρτσιλ, ο κόσμος απέτυχε ξανά».

ΠΗΓΗ-φωτος: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα