Πέμπτη, 23/03/2023 | 16:46

Ανδρέας Κτενάς: Στηρίζουμε το Χωριάτικο Γάμο και το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Καρυά

356 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/04/2022, 1:53 μμ | 0 σχόλια

Ανδρέας Κτενάς: «Στηρίζουμε με 6.500 ευρώ το Χωριάτικο Γάμο και το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Καρυά»

Τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας στη συνδιοργάνωση και την οικονομική υποστήριξη της «Αναπαράστασης Χωριάτικου Γάμου» και του «Παιδικού & Νεανικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών», που θα διεξαχθούν στην Καρυά Λευκάδας φέτος το καλοκαίρι, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη σημερινή (9/4/2022) συνεδρίασή του.

«Η αναπαράσταση του ξακουστού Χωριάτικου Γάμου της Καρυάς, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών στην Ορεινή Λευκάδα, όπως και το Παιδικό & Νεανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, μετά από καιρό, θα πάρουν σάρκα και οστά. Η Π.Ε. Λευκάδας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής, με γενναία οικονομική υποστήριξη αυτών των σπουδαίων εκδηλώσεων του Απόλλωνα Καρυάς, έναν από τους γνήσιους εκφραστές του πολιτισμού της Ορεινής Λευκάδας.

Αποτελεί στρατηγική επιλογή μας η υποστήριξη πρωτοβουλιών, που προάγουν την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας, που προβάλλουν και δημιουργούν συνθήκες εξωστρέφειας για τη Λευκάδα μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Συγκεκριμένα, το Σώμα κάνοντας αποδεκτή την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού, Αλέξανδρου Αλεξάκη, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, ενέκρινε τη συμμετοχή της Π.Ε. Λευκάδας στη συνδιοργάνωση των εκδηλώσεων και την οικονομική ενίσχυση αυτών ως εξής:
• Αναπαράσταση Χωριάτικου Γάμου (30 Ιουλίου & 1 Αυγούστου 2022) έως του συνολικού ποσού των 4.000 ευρώ.
• 13ο Παιδικό & Νεανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Καρυάς (1 &2 Ιουλίου 2022) έως του συνολικού ποσού των 2.500 ευρώ.

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα