Πέμπτη, 25/04/2024 | 00:02

Έρωτας θυροτηλεφώνου, Τσακαλώτος “σωτήρας” Ν. Πρέβεζας, το καναρίνι του “Τσάκωνα”& τα παπαγαλάκια-Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

590 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/04/2022, 11:18 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 39…

Πως τολμάς και νοσταλγείς τσόγλανε έγραφε ο Γιάννης Αγγελάκας στο γνωστό βιβλίο…

Μετά από βαθιά ανάλυση κοινωνικού περιεχομένου, από παρέα σε στέκι έγινε αναφορά στην Πρέβεζα της δεκαετίας του 80 και την Πρέβεζα της δεκαετίας του 90. Εκείνες οι εποχές ήταν ωραίες και μπορούν να γίνουν αναλύσεις και για την ποιότητα της διασκέδασης και το κέφι του κόσμου και για την ποιότητα της μουσικής, ακόμα και τη γνησιότητα του φλερτ, τη γνησιότητα του κόρτε. Σήμερα το κόλλημα με το κινητό, το διαδίκτυο, είναι εντελώς διαφορετικές οι  συνθήκες και ο τρόπος ζωής σε σύγκριση με τότε. Όσο για την ατάκα του Κωνσταντίνου; “τότε δε ρώταγαν αν έχεις κινητό, αλλά αν έχεις θυροτηλέφωνο” και η αλήθεια είναι ότι είχαμε και ερωτικές εξομολογήσεις από το Θυροτηλέφωνο. Είχε προβάρει ο νέος τι θα πει στον καθρέφτη πάει ετοιμοπόλεμος και πανέτοιμος, χτυπά το θυροτηλέφωνο και αρχίζει το μπλα-μπλα, ώσπου ακούει: “Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά είμαι η μαμά της..”.

Στο Bacardi λεμόνι έβαλες; Όχι! Στο σουβλάκι; ναι!

Είναι αυτή η ομορφιά της ζωηρής Πρέβεζας, που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια να μείνεις ήσυχος, σε κρατά πάντα σε μια υπέροχη ανησυχία.

Βγήκαν τα παιδιά ήπιαν τα ποτά τους και πήγε ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό για φαγητό. Σουβλάκια ο νεαρός, κοτόπουλο αλά κρέμ η νεαρά. Όσο για την ερώτηση φίλου προς το άλλο αρσενικό; Λεμόνι στο Bacardi έβαλες; Όχι η απάντηση. Στο σουβλάκι έβαλες λεμόνι; Η απάντηση: Ναι.

Δεν είναι του “Τσάκωνα” το Καναρίνι της φωτογραφίας, του Τσάκωνα είναι πιο όμορφο και έχει φωνάρα..

Και λέει ο Τσάκωνας εγώ έχω το Καναρίνι, αλλά υπάρχουν πολλά παπαγαλάκια. Τι θέλει να πει ο ποιητής;

Πρεβεζάνος ο Τσακαλώτος λέει, σωτήρας της Πρέβεζας είναι;

Ζούμε σε έναν υπέροχο τόπο που όχι μόνο δεν θα έπρεπε να έχει καθόλου ανεργία, αλλά θα έπρεπε να έχει πολλές θέσεις εργασίας, να μπορούσε να κρατήσει τους νέους να μην πηγαίνουν για εργασία στα αστικά κέντρα και το εξωτερικό και να είχε τουρισμό τουλάχιστον 6 μήνες τουρισμό! Χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής τα παραπάνω. Και βρέθηκε η Πρέβεζα στην ευτυχή συγκυρία να γίνει υπουργός οικονομικών της χώρας ο Τσακαλώτος , Τσάρος δηλαδή της Ελληνικής οικονομίας. Και τι κέρδισε η Πρέβεζα; Ένα υπέροχο τίποτα. Δεν έκανε τίποτα απολύτως για το νομό Πρέβεζας ο Τσακαλώτος. Αλλά εδώ ο Τσακαλώτος είχε αποστολή να σώσει τη χώρα, το νομό Πρέβεζας θα είχε στο μυαλό του; Υπουργός όμως ήταν και η Όλγα και σάρωσε στην Άρτα. Είχε κι αυτή στο μυαλό της το υπουργείο, αλλά είχε και το νομό Άρτας. Καλός είναι Ευκλείδης για βόλτες στην Πρέβεζα… Για βοήθεια και στήριξη στον τόπο; Είναι αστείο και να το επισημαίνουμε. Ενοχλήθηκε γιατί ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να περάσει την εκλογή από τη βάση του κόμματος και υπέστη πανωλεθρία ο Ευκλείδης στο συνέδριο. Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, Ευκλειδάκο, δεν θα σε ήξεραν ούτε στο Σαϊτάν Παζάρ.

 

Από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα, αυτό θα είναι το καλοκαίρι μας, το καλοκαίρι της παράκτιας ζώνης…

Τα μηνύματα είναι υπέρ το δέον θετικά και κόσμος έρχεται να περάσει τις διακοπές του στον τόπο μας από παντού. Έχουν γίνει σημαντικότατες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση επί χρόνια πολλά από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Στράτο Ιωάννου, τον Δήμο Πρέβεζας και τον Δήμο Πάργας (Η ενεργή επιτροπή τουριστικής προβολής με τον Λεωνίδα Αργυρό,  δείχνει το δρόμο…), τα τελευταία χρόνια από τη Νέα Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο Πρέβεζας κ.α. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε τους πρεσβευτές μας στην Εστίαση που μας βγάζουν ασπροπρόσωπους κερδίζουν με την ποιότητα παροχής υπηρεσιών και τη συμπεριφορά τους τους  επισκέπτες και τους οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ.

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα