Παρασκευή, 29/03/2024 | 13:40

Χαιρετισμός του Στέργιου Γιαννάκη στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

585 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/03/2022, 3:42 μμ | 0 σχόλια

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πρέβεζας για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας απέστειλε ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης.

Θα ήθελα κατ’ αρχήν να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της αποψινής εκδήλωσης, με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Γυναίκας».
Είμαι απ’ αυτούς που θεωρούν ότι ο εορτασμός αυτής της Ημέρας είναι η αφορμή για απολογισμό των δράσεων που έχουν αναληφθεί για την ισότητα των δύο φύλων, για το ποια είναι η κατάσταση των γυναικών σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους, αλλά και για την χάραξη νέων στρατηγικών για την προώθηση ακόμα περισσότερο της ισότητας των γυναικών στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή.
Η αλήθεια είναι ότι στα θέματα της ισότητας έχουν γίνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια. Εμείς ως χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθούμε και ενσωματώνουμε στο Εθνικό μας Δίκαιο, τα τελευταία 40 χρόνια και από όλες τις μέχρι τώρα Κυβερνήσεις, όλες εκείνες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις που συναποφασίζουμε τόσο ως ευρωπαϊκή ένωση όσο και ως ελληνική κυβέρνηση.
Ήδη έχει υπάρξει η κατοχύρωση της ισότητας ανδρών και γυναικών στον τομέα της απασχόλησης , με ίση μεταχείριση στην κοινωνική ασφάλιση, την ίση πρόσβαση στην απασχόληση και επαγγελματική κατάρτιση και την καταπολέμηση της γυναικείας ανεργίας μέσα από θετικές δράσεις.
Υλοποιούνται προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας, αλλά και σε άλλους τομείς όπως η συμμετοχή των γυναικών στα Κέντρα Λήψης οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών Αποφάσεων, η συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
Τα τελευταία δύο χρόνια είναι γεγονός ότι η υγειονομική κρίση έπληξε σε μεγάλο βαθμό και την διαδικασία οικονομικής και κοινωνικής ανέλιξης των γυναικών, αφού η υποχρεωτική καραντίνα επέστρεψε πολλές γυναίκες μέσω της τηλεργασίας στο σπίτι, αύξησε τις πιέσεις παροχής φροντίδας σε παιδιά και ηλικιωμένους πολλαπλασίασε ευθύνες συμβάλλοντας σε πάρα πολλές περιπτώσεις στην αύξηση του στρες, αλλά και αύξηση των φαινομένων οικογενειακής βίας ακόμα και των γυναικοκτονιών.
Με την προσδοκία ότι σύντομα θα τελειώσουμε με την πανδημία και την ελπίδα ότι θα βρούμε εκείνες τις δυνάμεις που απαιτούνται για να ανταποκριθούμε -ως λαοί και Κυβερνήσεις – στις επιπτώσεις του νέου καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία, μπορούμε να πιάσουμε το νήμα της ομαλότητας, της κανονικότητας και του αγώνα για ευημερία από την αρχή.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια θα πρωταγωνιστήσουν γι’ άλλη μια φορά οι γυναίκες, γιατί αυτές γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους ότι «Όταν οι γυναίκες ευημερούν, ευημερεί η ίδια η κοινωνία».
Εύχομαι καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία σας με την δέσμευση ότι θα παρακολουθήσω με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα συμπεράσματά σας.
Σας ευχαριστώ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα