Τετάρτη, 24/04/2024 | 22:56

Σκοτώνονται τα πρωτοπαλίκαρα του Πούτιν – Νεκρός και ο Συνταγματάρχης Σεργκέι Σουκχάρεφ

592 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/03/2022, 2:11 μμ | 0 σχόλια

Δεν έχουν τέλος οι απώλειες για το στρατό της Ρωσίας στην Ουκρανία. Θύμα του πολέμου που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο Συνταγματάρχης Σεργκέι Σουκχάρεφ.

Ο Σεργκέι Σουκχάρεφ που έχασε τη ζωή του σε μάχη στην Ουκρανία θεωρούνταν πολύ έμπειρος και ήταν ένας από τους κορυφαίους διοικητές αλεξιπτωτιστών της Ρωσίας.

Ήταν διοικητής του 331ου Αερομεταφερόμενου Συντάγματος, το οποίο είχε λάβει μέρος επίσης και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ντονμπάς το 2014, στους πολέμους της Τσετσενίας αλλά της Γεωργίας, για τη Νότια Οσσετία το 2008.

Ο θάνατος του Σουκχάρεφ επιβεβαιώθηκε από την κρατική τηλεόραση της Μόσχας. «Ο διοικητής του Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών της Κοστρόμα, συνταγματάρχης Σεργκέι Σουχάρεφ χάθηκε στις ”στρατιωτικές ασκήσεις”, αλλά επέστρεψε στην πατρίδα του με τον σωστό τρόπο», ανακοινώθηκε.

Ανακοινώθηκε επίσης από το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. «Οι Ουκρανοί στρατιώτες εξολόθρευσαν τον διοικητή του 331 Αερομεταφερόμενου Συντάγματος του ρωσικού στρατού, Συνταγματάρχη Σεργκέι Σουχάρεφ. Πήρε μέρος στη μάχη του Ιλοβαϊσκ το 2014, όπου διέπραξε εγκλήματα πολέμου» αναφέρεται σε tweet και σημειώνεται ότι φτάνει η ώρα της κρίσης.

Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης τον θάνατο του ανώτερου λοχία Σεργκέι Λεμπέντεφ. του λοχία Αλεξάντερ Λιμόνοφ και τον δεκανέα Γιούρι Ντεγκτιάροφ.

ΠΗΓΗ-φωτο: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα