Τρίτη, 23/04/2024 | 21:00

Ρεύμα Ζέρβα, μαγαζιά ιστορικού κέντρου Πρέβεζας, εμπάθειες & συμπάθειες-Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

1074 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/03/2022, 10:00 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 33…

 

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να κάνεις Δημοσιογραφία σε ένα μικρό τόπο…

Και μιλάω για πραγματική δημοσιογραφία, όταν δηλαδή σε περίπτωση λαθών δεν χαρίζεσαι ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό.

Όταν ενεργείς και λειτουργείς -όσο μπορείς- με το δίκαιο μπορεί σε μία μερίδα κόσμου να μην είσαι και αρεστός, αλλά όταν είσαι ταγμένος να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό, τότε δε μπορεί να σου φράξει κανείς και τίποτα αυτόν τον δρόμο.

 

Το Ρεύμα του προέδρου της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτη Ζέρβα…

Και δεν αναφέρομαι στο Ρεύμα της ΔΕΗ. Ο Φώτης Ζέρβας ειλικρινά, ειλικρινέστατα μου είναι πολύ συμπαθής. Κι εδώ έρχεται ο Δημοσιογράφος και βλέπει τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ να ασκεί κριτική σε όλο αυτό που γίνεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στο οποίο συμφωνεί όλος ο κόσμος, αλλά παράλληλα  να προτρέπει να μην πληρωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, τι κάνεις;

Κάνεις ότι δεν το βλέπεις; Κλείνεις τα μάτια; Πρόεδρος Δημοτικής επιχείρησης που οι δημότες πληρώνουν το νερό, να κάνει μια τέτοια παρότρυνση-προτροπή; Είναι μέγα λάθος και δεν μπορείς ούτε να το …στρογγυλέψεις ούτε να το ωραιοποιήσεις. Σε μια μερίδα κόσμου, δεν άρεσε και το σέβομαι. Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο Φώτης Ζέρβας έχει μεγάλο πολιτικό ρεύμα και είναι ιδιαίτερα συμπαθής σε μία μερίδα κόσμου. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας εκπρόσωπος φορέα όπως ο Φώτης Ζέρβας και ο κάθε Φώτης Ζέρβας να μείνει εκτός της δημοσιογραφικής μας προσέγγισης. Όπως θα γράψουμε για το μεγάλο έργο στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας, έτσι θα σχολιάσουμε και τα λάθη και τις αστοχίες. Αυτό ακριβώς κάνουμε, έχουμε γράψει τα θετικά του προέδρου της ΔΕΥΑ, όμως του ασκούμε και κριτική όταν είναι επιβεβλημένο. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε με όλους τους φορείς. Η παρότρυνση-προτροπή του Φώτη ήταν εντελώς άστοχη.

 

Νιώθουμε Ευγνωμοσύνη και είμαστε περήφανοι για τους καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου Πρέβεζας

Φταίνε οι καταστηματάρχες για τις όποιες ακρότητες πελατών τους αφού έχουν απομακρυνθεί από το κατάστημά τους; Σαφώς και όχι! Όσοι επιχείρησαν τις μεμονωμένες ακραίες αυτές συμπεριφορές να τις συνδέσουν με τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου Πρέβεζας και ευρύτερα , ατύχησαν!

Και ατύχησαν πολύ απλά γιατί δε χωρά καμία λογική στο παραπάνω. Να συζητηθεί το ζήτημα της έντασης της μουσικής διεξοδικά και τις ώρες που θα βάζουν μουσική τα μαζιά με τα ντεσιμπέλ και τα σχετικά; Να συζητηθεί! Όμως το να εγκαλούμε τους καταστηματάρχες της περιοχής μας για ζητήματα που δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη, ξεπερνά κάθε όριο. Κατηγοριοποιούμε τους πολίτες αυτής της πόλης; Πριν αρκετές τετραετίες, δήμαρχος Πρέβεζας πήγε να πέσει σε αυτή την παγίδα και του είχαμε γράψει ότι δεν γίνεται να κατηγοριοποιούμε τους δημότες και να τους χωρίζουμε σε Πληβείους και Πατρίκιους.

Μόνο περηφάνεια και ευγνωμοσύνη μπορούμε να νιώθουμε για τους καταστηματάρχες της περιοχής μας και του ιστορικού κέντρου και ευρύτερα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι χρόνια τώρα, πελάτες από όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, συνεχίζουν να τους επισκέπτονται, έχουν γίνει φίλοι με αυτούς. Οι επισκέπτες που έχουν αγαπήσει τον τόπο μας εξαιτίας των καταστηματαρχών, δεν είναι λίγοι, τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Ελλάδα.

Αυτό δείχνει πολύ απλά ότι πολύς κόσμος μένει ικανοποιημένος από την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών, την φιλοξενία, την υποδοχή των επισκεπτών. Έχουν κερδίσει τους επισκέπτες, με την ποιότητά τους, με τη συμπεριφορά τους και με τις προσιτές τιμές τους. Φεύγουν κατά ευχαριστημένοι από την Πρέβεζα και επιστρέφουν σε αυτή, εκτιμώντας όλα τα παραπάνω. Οι καταστηματάρχες και του ιστορικού κέντρου Πρέβεζας και ευρύτερα, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας κι αυτό δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση, άλλωστε τα αποτελέσματα τα λένε όλα.

Συμπάθειες και αντιπάθειες όταν ασκείς κριτική σε εκπροσώπους φορέων…

Φαίνεται ότι όλα βαίνουν καλώς στον ευλογημένο από τον Θεό και ευνοημένο από τη φύση τόπο μας. Δεν πρόκειται να καταπιώ αμάσητο το παραμύθι, που κάθε φορά που ασκώ κριτική σε εκπρόσωπο φορέα, προσπαθούν ορισμένοι να σερβίρουν. Εμπάθεια και Αντιπάθεια; Δεν υπάρχουν όταν σέβεσαι την επί 32 χρόνια πένα σου! Τελεία. Ας με υποχρεώσουν οι φορείς με το έργο τους, να γράφω μόνο θετικά και πιστέψτε με, θα μου ήταν πολύ πιο ευχάριστο. Πιστεύετε ότι έχω καμία διάθεση να επισημαίνω κακώς κείμενα; Αν το πιστεύετε κάνετε λάθος! Κάντε με να γράφω μόνο θετικά, μπορείτε!

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα