Σάββατο, 20/04/2024 | 00:29

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πέθανε 6χρονο κοριτσάκι από αφυδάτωση στη Μαριούπολη

455 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/03/2022, 3:18 μμ | 0 σχόλια

εν έχει τέλος η τραγωδία στη Μαριούπολη την οποία σφυροκοπούν χωρίς έλεος οι ρωσικές δυνάμεις.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο ένα παιδί πέθανε σήμερα από αφυδάτωση. «Δεν έχω λόγια σήμερα. Όπως επίσης και όχι άλλα συναισθήματα. Η Μαριούπολη υπέστη τρομερή θλίψη. Ένα ακόμη παιδί πέθανε. Αιτία θανάτου ήταν η αφυδάτωση. Άλλη μια φορά. Ένα παιδί πέθανε από αφυδάτωση στη Μαριούπολη. Η καρδιά μου είναι γεμάτη πόνο και γεμάτη μίσος για τους Ναζί που πολιόρκησαν την πατρίδα μας τη Μαριούπολη», έγραψε ο δήμαρχος στο Telegram.

 

Όπως είπε πρόκειται για την 6χρονη Τάνια «την οποία βγάλαμε κάτω από τα ερείπια ενός σπιτιού. Η μητέρα της πέθανε. Δεν μπορούμε να πούμε πόσο καιρό η μικρή, πάλευε για τη ζωή της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσα βάσανα έπρεπε να υπομείνει ένα αθώο παιδί. Τα τελευταία λεπτά της ζωής της ήταν μόνη, εξαντλημένη, φοβισμένη, τρομερά διψασμένη. Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές ιστορίες της Μαριούπολης».

 

 

Περιέγραψε ακόμη μεταξύ άλλων την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί: «Οι Ρώσοι κατακτητές στέρησαν κυνικά από μισό εκατομμύριο κατοίκους της Μαριούπολης νερό, φως, θερμότητα και επικοινωνίες. Όλες οι έξοδοι και είσοδοι στην πόλη ήταν αποκλεισμένες. Άφησαν ανθρώπους αποκομμένους από τον έξω κόσμο. Εξαιτίας αυτών των αχρείων, η γενέτειρά μας Μαριούπολη έπεσε στην παγίδα μιας ανθρωπιστικής καταστροφής. Όλες οι προσπάθειες παράδοσης τροφίμων και φαρμάκων στους συμπατριώτες μας εμποδίστηκαν από τον ρωσικό στρατό. Οι προσπάθειες εκκένωσης των κατοίκων της Μαριούπολης για να σωθούν ζωές εμποδίστηκαν. Ως αποτέλεσμα, αυτό που φαινόταν αδύνατο στον 21ο αιώνα έχει συμβεί. Αυτά είναι τρομερά νέα για την Ευρώπη. Αυτή είναι μια τρομερή πραγματικότητα για την Ουκρανία. Και για τη Μαριούπολη – μια τρομερή τραγωδία, γεμάτη αδικία και πόνο».

ΠΗΓΗ-φωτό: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα