Παρασκευή, 26/04/2024 | 00:34

Πρέβεζα-Τουρισμός: Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά- Με τις πινακίδες είμαστε οκ;

616 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/03/2022, 11:30 πμ | 0 σχόλια

 

Θέλω να είμαι αντικειμενικός γι’ αυτό και με κάθε ευκαιρία, αναγνωρίζω και επισημαίνω τα  βήματα που έχουν γίνει στη σωστή κατεύθυνση για τον τουρισμό της περιοχής της Πρέβεζας.

Και στον τομέα της τουριστικής προβολής και στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης. Τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, όσο και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και Βέβαια και ο πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής Λεωνίδας Αργυρός και συνολικά η επιτροπή και η Νέα Ένωση Ξενοδόχων και το Επιμελητήριο Πρέβεζας ανήκουν στους φορείς που έχουν συμμετοχή στην τουριστική προβολή της περιοχής.

Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες στον τομέα της τουριστικής προβολής, η επισήμανση κάποιων πιο απλών ζητημάτων, δεν έχει και τόση σημασία;

Οι λεπτομέρειες σε πολλές των περιπτώσεων έχει αποδειχθεί ότι συνθέτουν τεράστια νοήματα. Θα ήθελα να αναφερθώ σήμερα στο ζήτημα των πινακίδων στην Πρέβεζα που πληροφορούν τον Επισκέπτη.

Μας αρέσουν οι εικόνες που συναντούμε; Θα κάνουμε θετική εντύπωση στους επισκέπτες μας; Είναι πολύ δύσκολο να παρουσιάσουμε μια καλύτερη, μια βελτιωμένη εικόνα από αυτή που υπάρχει σήμερα; Ενδεικτικά σας παραθέτω φωτογραφικά στιγμιότυπα από πινακίδες που δεν είναι και στην καλύτερη δυνατότητα, από περιοχές όπως η Λεωφόρος Ειρήνης, η Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και σε άλλες περιοχές. Στη μία πινακίδα την σκεπάζει δέντρο, στις άλλες έχουν γεμίσει αυτοκόλλητα κλπ. Πληροφορούν σωστά τον επισκέπτη, στην κατάσταση που είναι;

Θα ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα; Είναι… δευτερεύον; Κακώς που το επισημαίνω;

Σπύρος Πλέουρας 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα