Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:51

Πρέβεζα-Πανεπιστημιακό τμήμα: Πήραν το μήνυμα σε Μέγαρο Μαξίμου & υπουργείο παιδείας

914 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/03/2022, 10:22 πμ | 0 σχόλια

 

Μάλλον δεν είναι και τόσο δεδομένο ότι θα μεταφερθεί το Πανεπιστημιακό τμήμα Χρηματοοικονομικής και λογιστικής, αλλά και ακόμα κι αν αυτό συμβεί, δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν η Πρέβεζα αποσπάσει Πανεπιστημιακή σχολή με νέο αντικείμενο από 2 έως 4 τμήματα.

Ας μην γελιόμαστε ούτε τα ψηφίσματα, ούτε οι τρόπον τινά διαμαρτυρίες διαδραμάτισαν ρόλο σε σημείο που να αλλάξουν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο. Ούτε βέβαια κινητοποιήσεις με μαύρες σημαίες που έγιναν και σε άλλες περιοχές της χώρας, όμως κι εκεί τα τμήματα, έφυγαν προς άλλες κατευθύνσεις.

Το ισχυρό όπλο που διαθέτει στα χέρια της η περιοχή μας, είναι ο μοχλός της πολιτικής πίεσης και δεν μιλάμε για μια περιοχή που η οι προσκείμενοι στην κυβέρνηση, μπλοφάρουν, απεναντίας. Δεν πρόκειται να χαριστούν στο κόμμα τους ορισμένοι εάν γίνει το απευκταίο και μείνει η Πρέβεζα χωρίς Πανεπιστημιακό τμήμα. Είναι αποφασισμένοι και δεδομένα θα πάρουν αποφάσεις που θα έχουν πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο σε επίπεδο νομού Πρέβεζας, αλλά αυτό το πολιτικό κόστος θα έχει επιπτώσεις σε πανελλαδική κλίμακα.

Θα γίνει πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης θα διαρραγεί η ενότητα στο κυβερνητικό επίπεδο, θα διαταραχθούν ισορροπίες. θα το ρισκάρουν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, να προχωρήσουν στην επιπόλαια -επιτρέψτε μας τη λέξη- πράξη, μεταφοράς του Πανεπιστημιακού τμήματος Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, χωρίς να έχουν μεριμνήσει οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις να δεχθούν σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Και αναφερόμαστε ξεκάθαρα σε πανεπιστημιακή σχολή. Οι δικές μας πληροφορίες, οι δικές μας πηγές, μας λένε ότι τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στο υπουργείο παιδείας, έχουν πάρει το μήνυμα για το τι πρόκειται να συμβεί στην περίπτωση που αφήσουν την Πρέβεζα χωρίς Πανεπιστημιακό τμήμα και αφήσουν για μια τόσο άδικη απόφαση, να “λουστούν” το πολιτικό κόστος, εκπρόσωποι από τον κομματικό χώρο της ΝΔ.

Μέχρι πριν λίγες μέρες φάνταζε ως δεδομένο ότι το Πανεπιστημιακό τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής θα μεταφερθεί από την Πρέβεζα στα Γιάννενα και οι σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις της Πρέβεζας θα μείνουν χωρίς σπουδαστές, τη δεδομένη χρονική στιγμή όμως μην το θεωρείτε δεδομένο.

Αυτό που θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένο είναι ότι στην περίπτωση που συμβεί το απευκταίο και αφήσουν την Πρέβεζα χωρίς σπουδαστές, είναι ότι θα προκληθεί πολιτικός σεισμός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στο κυβερνών κόμμα και στα ποσοστά του και επειδή μετράμε αντίστροφα για τις επόμενες εθνικές εκλογές, μην αποκλείεται τίποτα… Παράταση αγωνίας ή παράταση στο να αφήσουν για αργότερα μέχρι να ανακοινώσουν ότι η Πρέβεζα μένει χωρίς Πανεπιστημιακή σχολή, δεν ισοδυναμεί με νίκη για την περιοχή μας και ούτε βεβαίως κατευνάζει τα πνεύματα.

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα