Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:47

Πρέβεζα: Κάλεσμα συντονισμού εργαζόμενων ανέργων σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο

537 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/03/2022, 5:52 μμ | 0 σχόλια

 

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Σαββάτο 5 Μάρτη 11:30 πμ μπροστά στη Θεοφάνειο στη κεντρική αγορά

Στον απόηχο της πανδημίας και μπροστά σε νέα οικονομική ύφεση, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφή τη προτεραιότητα της για πολεμική προετοιμασία έναντι των κοινωνικών αναγκών. Δεν αρκούν τα αντιαρματικά όπλα, οι τορπίλες βαρέως τύπου και οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι. Δεν αρκεί η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο στρατόπεδο του ΝΑΤΟ. Δεν αρκεί η κούρσα εξοπλισμών και τα δις που πετιούνται για rafallικές φιέστες. Δεν αρκεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, που καταδεικνύει ότι το κεφάλαιο και η ελληνική αστική τάξη έχουν ανάγκη και από έμψυχο δυναμικό και επιθυμούν η νεολαία να παίξει αυτό το ρόλο. Τώρα με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, φτάσαμε στο απόγειο της πολεμολαγνείας και του τυχοδιωκτισμού!
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει χάσει ευκαιρία να επιδοθεί σε λεονταρισμούς και απερίσκεπτες δηλώσεις προθέσεων. Ο πρωθυπουργός, με συνεχόμενες δηλώσεις και tweets, καλεί σε διευρυμένη ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στον πόλεμο, επιδεικνύοντας ότι η πολιτική του αντίληψη εξαντλείται σε αναπαραγωγή των πιο ακραίων θέσεων – θέσεων που εντείνουν τη πιθανότητα πολέμου.


Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των εκάστοτε ακροδεξιών συμπαραστατών τους, η Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα, έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, αλλά και σε μαγνήτη αντιποίνων, όπως έχει απειλήσει η Ρωσία.
Την Κυριακή 27/2, με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του ΝΑΤΟ, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αυξήσει την εμπλοκή της χώρας στον εξελισσόμενο πόλεμο. Ανάλογες κινήσεις πραγματοποιούνται από διάφορες αστικές κυβερνήσεις, δημιουργώντας όρους και συνθήκες αύξησης της πολεμικής έντασης.
Είναι προφανές ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης επιφυλάσσουν μεγάλους κινδύνους για τους λαούς. Το συμφέρον του ελληνικού λαού και κάθε λαού είναι στη δική του πάλη ενάντια στον πόλεμο και όχι στη πρόσδεση στο εκάστοτε πολεμικό άρμα.
Ξεκάθαρα, μαζικά και δυναμικά καλούμαστε να επιβάλλουμε το βασικότερο λαϊκό αίτημα:
1. Να σταματήσουμε ΑΜΕΣΑ κάθε εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
2. Καμία συμμετοχή, καμία στρατιωτική συνδρομή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία.
3. Nα κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου σε όλη τη χώρα. Έξω από το ΝΑΤΟ
4. Να σταματήσει η ρωσική εισβολή , να σταματήσει ο πόλεμος.
5. Αλληλεγγύη στους λαούς των δυο χωρών και σε όλους όσους δοκιμάζονται από τους πολέμους του κεφαλαίου.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα