Πέμπτη, 18/04/2024 | 09:41

Ουκρανία: Έκανε το σώμα της ασπίδα, ενώ θήλαζε, για να σώσει το μωρό από τις βόμβες

463 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/03/2022, 9:53 πμ | 0 σχόλια

Η περίπτωση μίας μητέρας από την Ουκρανία που προστάτευσε το μωρό της με το σώμα της ώστε να μην τραυματιστεί κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η Όλγκα, μια 27χρονη Ουκρανή που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ προστάτευε το μωρό της από θραύσματα που εκτοξεύτηκαν από τις εκρήξεις στο Κίεβο, θυμήθηκε το σοκ που βίωσε όταν είδε αίμα να καλύπτει το παιδί της μετά από επίθεση πυραύλου που έσπασε γυαλιά στο δωμάτιο.

«Τραυματίστηκα στο κεφάλι και άρχισε να τρέχει αίμα. Και όλα κυλούσαν πάνω στο μωρό», είπε η Όλγκα, καθισμένη σε ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο Παίδων Okhmatdyt όπου νοσηλευόταν. «Δεν μπορούσα να καταλάβω, νόμιζα ότι ήταν το αίμα της», συνέχισε αναφερόμενη την μικρή κόρη της.

Λίγες ώρες πριν, φωτογραφίες της με το κεφάλι της δεμένο με γάζες και το πάνω μέρος του σώματός της να φαίνεται γεμάτο κοψίματα, καθώς κρατά το μωρό της, τη Βικτώρια, έκανα τον γύρο των κοινωνικών δικτύων. Αποδεικνύουν άλλωστε το βαρύ κόστος που αναγκάζονται να πληρώσουν οι άμαχοι στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για τα όσα συνέβησαν, ο πατέρας της μικρής Βικτώριας περιγράφει ότι την πήρε στα χέρια του και η Όλγκα άρχισε να ουρλιάζει φοβούμενη ότι η κόρη της είχε τραυματιστεί. «Όλγκα, είναι το αίμα σου, δεν είναι δικό της», της απάντησε τότε ο Ντμίτρο.

Οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν ότι τουλάχιστον 60 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στο Κίεβο από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στις 24 Φεβρουαρίου, σε πολλές επιθέσεις πυραύλων σε κτίρια κατοικιών.

Ουκρανία: Η μητέρα περιγράφει πως προστάτευσε το μωρό της

Η Όλγκα, η οποία δεν αποκάλυψε το επώνυμό της, περιέγραψε σχετικά με την επίθεση, ότι είχε ξυπνήσει για να ταΐσει το έξι εβδομάδων μωρό της και το είχε ήδη σκεπάσει με μια κουβέρτα για να τη ζεστάνει όταν χτύπησε ο πύραυλος. «Και αυτό ήταν που κράτησε το μωρό στη ζωή. Μόλις που την κάλυψα εγκαίρως. Και τότε ο Ντμίτρο πετάχτηκε και μας κάλυψε κι εκείνος».

Η Όλγκα νοσηλεύεται για πολλαπλά κοψίματα στο κεφάλι και το σώμα, αλλά το μωρό δεν έπαθε τίποτα εκτός από μια γρατσουνιά και κάποιους μώλωπες.

«Δεν μένει τίποτα άλλο να κάνουμε από το να παραμείνουμε θετικοί, απλώς να πιστέψουμε ότι ήταν το χειρότερο, το πιο φρικτό πράγμα που θα μπορούσε να έχει συμβεί στη ζωή μας», πρόσθεσε ο Ντμίτρο, που όπως πρόσθεσε ξύπνησε από τον ήχο θραυσμάτων γυαλιού.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα