Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:50

Νύχτα μεταφέρουν τους νεκρούς Ρώσους στρατιώτες μέσω Λευκορωσίας

422 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/03/2022, 11:09 μμ | 0 σχόλια

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι από την ημέρα που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας , έχουν σκοτωθεί στο πεδίο της μάχης 14.000 Ρώσοι στρατιώτες.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, υποστηρίζει ότι ο απολογισμός της Ουκρανίας όχι μόνο δεν είναι αληθινός, αλλά ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο είναι λιγότεροι από 500. Κατά τις ΗΠΑ, πάλι, είναι 7.000.

Το που είναι η αλήθεια, ίσως να μην το μάθει ποτέ κανείς. Για κάποιους, η Ρωσία «κρύβει» τις αληθινές απώλειες της στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το Radio Free Europe/Radio Liberty, φροντίζει να μεταφέρει νύχτα τα πτώματα των στρατιωτών της που σκοτώνονται στις μάχες που μαίνονται από την 24η Φεβρουαρίου.

«Τα πτώματα των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, μεταφέρονται από τη Λευκορωσία στη Ρωσία με τρένα και αεροπλάνα μέσα στη νύχτα για να μην τραβήξουν την προσοχή» γράφει η Daily Mail.

Στις αρχές Μαρτίου, το Radio Free Europe/Radio Liberty είχε ανεβάσει και βίντεο που δείχνει στρατιωτικά ασθενοφόρα να μεταφέρουν από τη Λευκορωσία στη Μόσχα τις σορούς Ρώσων στρατιωτών. Σε εκείνο το βίντεο, τα ασθενοφόρα έφευγαν από την πόλη Χόμελ της Λευκορωσίας με προορισμό τη Ρωσία.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, εργαζόμενοι σε νοσοκομείο της περιοχής υποστήριξαν πως μέχρι τις 13 Μαρτίου είχαν μεταφερθεί στη Ρωσία περισσότερα από 2.500 πτώματα Ρώσων στρατιωτών.

Εργαζόμενοι σε νοσοκομείο του Χόμελ μίλησαν για νεκροτομεία που έχουν γεμίσει πτώματα, ενώ ένας κάτοικος της πόλης Μαζίρ υποστήριξε ότι «επιβάτες στο σταθμό του τρένου έπαθαν σοκ από τον αριθμό των πτωμάτων που φορτώθηκαν στο τρένο. Ο κόσμος άρχισε να τραβάει βίντεο και ο στρατός τους έπιασε και τους διέταξε να τα σβήσουν».

Γιατρός στο νοσοκομείο της πόλης προειδοποίησε από την πλευρά του ότι «αρχικά, τα πτώματα μεταφέρονταν με ασθενοφόρα και φορτώνοντας σε τρένα. Όταν κάποιος ανέβασε βίντεο γι’ αυτό και το ανέβασε στο ίντερνετ, τα πτώματα μεταφέρονται τη νύχτα για να μην τραβάνε την προσοχή».

Σε νοσοκομείο του Χόμελ, οι γιατροί φέρονται να άρχισαν να διώχνουν ασθενείς, από την 1η Μαρτίου, εξαιτίας των πολλών Ρώσων στρατιωτών που μεταφέρονταν εκεί τραυματισμένοι. «Υπάρχουν τόσοι πολλοί Ρώσοι τραυματίες, είναι τρομακτικό. Είναι τρομερά παραμορφωμένοι. Είναι αδύνατον να μην ακούς τις κραυγές τους σε όλο το νοσοκομείο».

Πηγή: Daily Mail

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα