Παρασκευή, 19/04/2024 | 03:21

Κώστας Μπάρκας : Αντί για 100, λιγότερα από 5 εκατομμύρια στο “τουρισμός για όλους”

490 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/03/2022, 2:17 μμ | 0 σχόλια

 

Κώστας Μπάρκας: Αντί για 100 εκατομμύρια ευρώ που υπόσχονταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», κάτω από 5 εκατομμύρια έχουν δοθεί στις μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας

Τα παχιά λόγια, οι υποσχέσεις και οι παράτες είναι το μόνο έργο που αφήνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα είναι η σειρά των επιχειρήσεων στον κλάδο του Τουρισμού και ειδικά των μικρών και μεσαίων από αυτές, να βιώσουν την κοροϊδία και τη δήθεν στήριξη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως προκύπτει από απάντηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ σε Ερώτηση, που κατέθεσαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας μαζί με την Τομεάρχισσα Τουρισμού και Βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου, από τα 100 εκατομμύρια ευρώ που είχε προϋπολογισμό το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έχουν δοθεί, περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξή του μόλις 4,82 εκατομμύρια ευρώ. Σε μια εποχή lockdown, που ειδικά οι μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, που στηρίζονται κυρίως στον εγχώριο τουρισμό, περίμεναν ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση, αυτή ήρθε τελικά μόνο στα λόγια. Πώς αλλιώς να το δει κανείς, όταν σε σχεδόν δύο χρόνια απορροφήθηκε κάτω από το 5% του ποσού που είχε ανακοινωθεί. Δύο χρόνια περίπου και κανείς από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ενδιαφέρθηκε, οι κατά τα άλλα προστάτες της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, να μάθει πώς υλοποιείται ένα πρόγραμμα που θέλει να στηρίξει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα στον κλάδο του Τουρισμού και να παρέμβει βλέποντας αυτά τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία υλοποίησής του. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, όπως αποδεικνύεται από τα 6,5 δισ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις τα τελευταία χρόνια και την ενεργή στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, αφήνοντας στην τύχη τους τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως στην προκειμένη περίπτωση στον Τουρισμό, που βιώνουν τον τριπλό εφιάλτη, της πανδημίας, της ακρίβειας και του πολέμου.
Επισυνάπτεται η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ.

 

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα