Σάββατο, 03/12/2022 | 05:04

Κυριάκος Μητσοτάκης για διανομείς: Πότε θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση

264 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/03/2022, 1:22 μμ | 0 σχόλια

Για εξάλειψη μιας αδικίας για τους εργαζόμενους διανομείς έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την υποχρέωση πλέον από τις ψηφιακές πλατφόρμες να τους δίνουν προστατευτικά.

«Αποκαθιστούμε, σήμερα, μία πολύχρονη αδικία σε βάρος των εργαζόμενων στον κλάδο της διανομής. Στο εξής, οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να τους παρέχουν την μοτοσικλέτα και το προστατευτικό κράνος για τις μετακινήσεις τους. Και ακόμη, αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο. Ενώ, αν οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο και εξοπλισμό, θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση» τονίζει σε ανάρτησή του στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισημαίνει ότι την εργοδοτική αυτή υποχρέωση ορίζει ο Νόμος για την Προστασία της Εργασίας, τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ψήφισε η κυβέρνηση παρά τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η εφαρμογή του είναι η απάντηση μιας Πολιτείας που νοιάζεται για τον εργαζόμενο. Και που, σε δύσκολους καιρούς, με τους μισθούς χαμηλούς ακόμη στην Ελλάδα, προσπαθεί να ανακουφίζει την καθημερινότητά του, διευρύνοντας τα δικαιώματά του. Με πράξεις!» προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα