Πέμπτη, 28/03/2024 | 19:34

«Καλώς ήλθατε στην κόλαση», λένε οι Ουκρανοί και μιλούν για απώλειες 14.000 Ρώσων

482 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/03/2022, 11:26 μμ | 0 σχόλια

 

Ακόμη στάσιμη η ρωσική πολεμική μηχανή, έρχεται αντιμέτωπη με ουκρανικές ενέδρες – Στο πεδίο της μάχης πολλά κατεστραμμένα βαρέα οχήματα – Όσα αφήνουν πίσω τους οι Ρώσοι τα παίρνουν οι Ουκρανοί – Δείτε βίντεο από ουκρανική ενέδρα – Αμερικανοί πολεμικοί αναλυτές μιλούν για ουκρανική αντεπίθεση
Μεγάλες απώλειες αφήνουν στο πεδίο της μάχης οι Ρώσοι, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα επιχειρήσεων, χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει πολλά κέρδη για τη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες, αντιθέτως οι Ουκρανοί φαίνεται να περνούν στην αντεπίθεση.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας λένε ότι περίπου 14.200 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της πριν από περισσότερες από τρεις εβδομάδες. Πρόσθεσε ότι 450 ρωσικά άρματα μάχης και σχεδόν 1.450 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης έχουν καταστραφεί, μαζί με 93 ρωσικά αεροσκάφη και 112 ελικόπτερα.

Επιπλέον, 205 ρωσικά συστήματα πυροβολικού καταστράφηκαν, μαζί με 72 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης και 43 αντιαεροπορικά οπλικά συστήματα, ανέφερε.

Οι εκτιμήσεις των ΗΠΑ για ρωσικές απώλειες κυμαίνονται από 3.000 έως 10.000, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που μίλησαν στο CNN. Οι εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και των συμμάχων ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό ως προς το πόσες ρωσικές δυνάμεις έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα, λένε στο CNN πηγές που γνωρίζουν τις μυστικές υπηρεσίες. Αλλά ακόμη και οι χαμηλότερες εκτιμήσεις είναι χιλιάδες.

 

Η μάχη της Μαριούπολης και οι Τσετσένοι

Εν τω μεταξύ οι ειδικές δυνάμεις των Τσετσένων μισθοφόρων στη Μαριούπολη μάχονται σπίτι με σπίτι στην πολιορκημένη πόλη. Το βίντεο που λέγεται ότι κυκλοφόρησε ο Τσετσένος πολέμαρχος Ραμζάν Καντίροφ, υποστηρικτής του Πούτιν, δείχνει βαριά οπλισμένους μαχητές να σφυροκοπούν ένα πολυώροφο κτίριο στη βομβαρδισμένη πόλη κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής συμπλοκής με Ουκρανούς στρατιώτες.

Το προπαγανδιστικό βίντεο κόβεται στη συνέχεια πριν δείξει μερικούς από τους Τσετσένους μαχητές να βγαίνουν από το κτίριο με τα παιδιά στην αγκαλιά τους ενώ υποτίθεται ότι «απελευθερώνουν» αμάχους.

 

 

Ρώσοι εγκαταλείπουν τανκ μετά από ουκρανική ενέδρα

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν για πρώτη φορά πλάνα από τις συγκρούσεις Ουκρανών και Ρώσων από τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι εισβολείς βρέθηκαν αντιμέτωποι με ενέδρα των αμυνόμενων για την οποία δεν ήταν προετοιμασμένοι και εγκατέλειψαν τις θέσεις τους αφού τράπηκαν σε φυγή.

Εν τω μεταξύ, ένας βετεράνος του βρετανικού στρατού είπε στη DailyMail ότι οι Ρώσοι μοιάζουν χαμένοι από την ενέδρα και εάν και σε έναν βαθμό ομαδοποιούνται σωστά και φεύγουν από το βαρύ όχημα προκειμένου να αποφύγουν τυχόν επίθεση με αντιαρματικά όπλα από τους Ουκρανούς, δεν φαίνεται να ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες.

«Θα περίμενε κανείς ότι οι πρώτοι άνθρωποι που θα βγουν από τα οχήματα θα φωνάζουν τοποθεσίες, ώστε οι άλλοι στρατιώτες να γνωρίζουν από πού επικοινωνούν μαζί τους και πού να ανταποδώσουν τα πυρά», είπε και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν φαίνεται να ξέρει τι κάνουν. Μοιάζει με παιχνίδι paintball. Μοιάζουν χαμένοι. Μπορεί να είναι νέοι, μπορεί να είναι μεγάλοι. Ίσως φοβού

l ότι οι Ρώσοι μοιάζουν χαμένοι από την ενέδρα και εάν και σε έναν βαθμό ομαδοποιούνται σωστά και φεύγουν από το βαρύ όχημα προκειμένου να αποφύγουν τυχόν επίθεση με αντιαρματικά όπλα από τους Ουκρανούς, δεν φαίνεται να ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες.

«Θα περίμενε κανείς ότι οι πρώτοι άνθρωποι που θα βγουν από τα οχήματα θα φωνάζουν τοποθεσίες, ώστε οι άλλοι στρατιώτες να γνωρίζουν από πού επικοινωνούν μαζί τους και πού να ανταποδώσουν τα πυρά», είπε και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν φαίνεται να ξέρει τι κάνουν. Μοιάζει με παιχνίδι paintball. Μοιάζουν χαμένοι. Μπορεί να είναι νέοι, μπορεί να είναι μεγάλοι. Ίσως φοβούνται.

Στάσιμες οι ρωσικές δυνάμεις, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Πολεμικών Μελετών των ΗΠΑ στην ημερήσια αναφορά του για τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις δεν έκαναν καμία σημαντική προέλαση τις τελευταίες ώρες και οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές τοπικές αντεπιθέσεις στις 17 Μαρτίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να υφίστανται μεγάλες απώλειες γύρω από το Χάρκοβο και οι ρωσικές προσπάθειες να παρακάμψουν την πόλη Izyum είναι απίθανο να πετύχουν. Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις στη Μαριούπολη στις 17 Μαρτίου, αλλά δεν πραγματοποίησαν καμία άλλη επιτυχημένη προέλαση από την Κριμαία.

ΠΗΓΗ-φωτο: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα