Παρασκευή, 19/04/2024 | 08:05

Ιατρικός σύλλογος Πρέβεζας: Επιτακτική ανάγκη η ανασυγκρότηση του Ε.Σ.Υ.

527 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/03/2022, 11:46 πμ | 0 σχόλια

Πάγια θέση του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας είναι ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά από 30 χρόνια λειτουργίας εμφανίζει σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας και είναι επιτακτική ανάγκη η ανασυγκρότησή του ώστε να γίνει εκ νέου αξιόπιστο και σύγχρονο. Επίσης πάγια θέση του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, η οποία είναι και η θέση του ΠΙΣ, για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι η ελεύθερη επιλογή ιατρού από τον ασθενή και η συμμετοχή όλων των ιατρών στο εθνικό σύστημα, με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση και χωρίς υποχρεωτικό σύστημα παραπομπών. Επίσης θα πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στον προ συμπτωματικό έλεγχο και την πρόληψη μέσα από συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Θεωρούμε σημαντική τη συμμετοχή και της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλα τα προγράμματα ελέγχου.
Τέλος όσον αφορά τον αποκλεισμό των ιδιωτών ιατρών από τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων ασθενών, με την αντίστοιχη δυνατότητα των ιατρών των δημοσίων δομών να το πράττουν, καταστρατηγείται κάθε έννοια ισοτιμίας της ιατρικής πράξης και υπογραφής όπως και κάθε έννοια λογικής. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε ότι δημιουργείται συνωστισμός και ένταση στις δημόσιες δομές υγείας τα οποία με τα επικείμενα μέτρα θα αυξηθούν λειτουργώντας εις βάρος της 2/βάθμιας φροντίδας υγείας η οποία είναι ο κύριος στόχος λειτουργίας των νοσοκομείων.
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακαλέσει αυτήν την απόφαση και να αποκαταστήσει το δικαίωμα πρόσβασης κάθε ασθενούς ασφαλισμένου ή ανασφάλιστου στην αναγκαία θεραπεία του, από κάθε έλληνα ιατρό ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δήμας Θωμάς Σουμαλεύρης Δημήτριος

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα