Παρασκευή, 19/04/2024 | 08:06

Θανάσης Καββαδάς: Μόνιμη αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο Λευκάδας

411 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/03/2022, 6:26 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Μόνιμη αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο Λευκάδας
– Ανοιχτή μέχρι τις 20 Μαρτίου η πλατφόρμα για αιτήσεις
σε όλες τις ειδικότητες λοιπού προσωπικού για τις μονάδες υγείας –
Προχωρά η προκήρυξη για 4.000 άτομα μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό»

Νέα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, για θέματα που απασχολούν τις δομές υγείας στο Νομό.
Ο Βουλευτής αρχικά εξέφρασε στον Υπουργό την ικανοποίησή του για την δημοσίευση σε ΦΕΚ του διορισμού μόνιμης ιατρού αναισθησιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας. Τόνισε ότι πρόκειται για τη δεύτερη μόνιμη αναισθησιολόγο που αποκτά το Νοσοκομείο, έπειτα από επίμονες και επίπονες προσπάθειες, καθώς, όπως υπενθύμισε, όλες οι προηγούμενες προκηρύξεις της θέσης είχαν βγει άγονες.
Επιπλέον, κατά τη συζήτηση ο Υπουργός επιβεβαίωσε την πρόθεση του Υπουργείου να ανανεώσει τις επόμενες ημέρες για 3 μήνες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ) που αφορούν εργαζόμενους σε υπηρεσίες καθαρισμού και φύλαξης, καθώς και τραπεζοκόμους του Νοσοκομείου μας.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του αιτήματος, το οποίο είχε μεταφέρει ο ίδιος στην ηγεσία του Υπουργείου και στην 6η ΥΠΕ προφορικά και γραπτά, σχετικά με την ανάγκη τοποθέτησης ενός ιατρού στο Αγροτικό Ιατρείο Καστού. Όπως ενημερώθηκε, η προκήρυξη έχει προχωρήσει και σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, υπάρχει ιατρός που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να εργαστεί στο συγκεκριμένο Αγροτικό Ιατρείο Καστού, θα πρέπει ωστόσο να αναμένονται οι οριστικοί πίνακες.
Τέλος, συζητήθηκαν ζητήματα προσλήψεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Σε ό,τι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 ατόμων ως μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία προχωρά και θα δημοσιευθεί το προσεχές διάστημα.
Παράλληλα, άνοιξε εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού, πλην ιατρών, στα Νοσοκομεία και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 20-3-2022 στις 24:00. Από τον νέο αυτόν κύκλο, το Νοσοκομείο επιδιώκει να καλύψει σε πρώτη φάση 7 θέσεις νοσηλευτών που παρέμειναν κενές από τις 10 που είχαν εγκριθεί προ καιρού από το Υπουργείο.
Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι σήμερα είχαμε μία πολύ θετική εξέλιξη σε ένα θέμα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια το Νοσοκομείο μας και που το παλεύουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό: για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια έρχεται μία επιπλέον μόνιμη ιατρός αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο μας. Μέχρι τώρα προσπαθούσαμε διαρκώς να καλύπτουμε τα κενά με προσωρινή διάθεση αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας ή με ιδιώτες. Πλέον, με δύο μόνιμες αναισθησιολόγους, το Νοσοκομείο μας θα μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερα περιστατικά και να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στις ανάγκες τόσο του κανονικού ωραρίου, όσο και των εφημεριών.
Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της επίμονης προσπάθειας που κάναμε από κοινού με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ.Ιωάννη Καρβέλη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Ιωάννη Μπάκαβο, και με τη συνδρομή του Υπουργείου ώστε να συνεχίσουν να επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις αναισθησιολόγων στις σχετικές προκηρύξεις, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα δεν καλύφθηκαν. Συνεχίζουμε, προσπαθούμε για το καλύτερο για το Νοσοκομείο μας, για τους ασθενείς και το προσωπικό των μονάδων υγείας, για καλύτερη περίθαλψη και φροντίδα όχι μόνο για τους Λευκαδίτες και τις Λευκαδίτισσες, αλλά και για τους κατοίκους από όλες τις γειτονικές περιοχές».

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα