Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:54

Θανάσης Καββαδάς: «Δασικοί Χάρτες: Νέα παράταση μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 για την υποβολή αντιρρήσεων»

429 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/03/2022, 11:56 πμ | 0 σχόλια

 

 

Νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος αργά χθες το βράδυ με νομοτεχνική βελτίωση που κατατέθηκε στη Βουλή, έπειτα από συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, στη Βουλή με την ηγεσία του Υπουργείου. Νωρίτερα είχε κατατεθεί τροπολογία η οποία έδινε παράταση κατά 20 ημέρες, ωστόσο ο Βουλευτής επέμεινε για επιμήκυνση της προθεσμίας.
Σχετικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής δήλωσε:
«Το βράδυ της Τρίτης, από το βήμα της Βουλής, ζήτησα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να δώσει μία «γενναία», όπως ανέφερα, προθεσμία για τις αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες. Η παρέμβασή μου ήρθε σε συνέχεια συναντήσεων με την ηγεσία του Υπουργείου, προφορικών και γραπτών αιτημάτων που κατέθεσα το προηγούμενο διάστημα.
Το Υπουργείο πήγε την απόφαση να καταθέσει μία τροπολογία που έδινε 20 ημέρες παράταση, την οποία και ανακοίνωσα το απόγευμα της Τετάρτης, συνέχισα ωστόσο να πιέζω για μια πιο εύλογη και γενναία παράταση – και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανταποκρίθηκε.
Η νομοτεχνική βελτίωση που ήρθε εκτάκτως έπειτα από τη συνάντηση που είχα με τον Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα και τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά στη Βουλή, και που παρατείνει την προθεσμία αντιρρήσεων μέχρι τις 31 Μαΐου θεωρώ ότι δίνει στον πολίτες τον αναγκαίο χρόνο για να μελετήσουν τις νέες διατάξεις για τους δασωμένους αγρούς και, αν χρειαστεί, να διεκδικήσουν τα δικαιώματα και το δίκιο τους. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι έχει ευαισθησία, ακούει την κοινωνία και απαντά στις ανάγκες των πολιτών.»

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα