Παρασκευή, 19/04/2024 | 10:22

Διάγγελμα Γεωργάκου αλά Πούτιν, Θερμοπύλες & εφιάλτης & ευθύνες… Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

824 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/02/2022, 11:59 μμ | 0 σχόλια


Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 14

Πέρα από το χιούμορ που μας ωθεί να χρησιμοποιήσουμε ο τρόπος που βγήκε το βίντεο του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, έχουν αξία οι συγκεκριμένες αιχμές που αφήνει.

“Πήρα την απόφαση να κάνω αυτή την παρέμβαση, κοιτώντας σας στα μάτια” λέει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στο 4.29 του βίντεο και φυσικά δεν κοιτάζει στα μάτια κανέναν, αλλά κοιτάζει το κείμενο που διαβάζει. Και οκ, αφού τον έβαλαν τον Δήμαρχο να διαβάζει το κείμενο, ήταν ανάγκη να τον βάλουν από την κάτω πλευρά της οθόνης; Δεν μπορούσαν να το βάλουν κάπου ψηλά να μη φαίνεται κάθε φορά ότι χαμηλώνει το βλέμμμα για να διαβάσει; Και γιατί βίντεο; Έχει δημιουργηθεί σε κανέναν η εντύπωση ότι ο Νίκος Γεωργάκος είναι κανένας ρήτορας; Από μέσα διάβαζε και έκανε σαρδάμ, από μέσα διάβαζε και είχε… ασυνταξίες.

Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιοι είναι οι Φωστήρες επικοινωνιολόγοι του Δημάρχου, αλλά για δεκάλεπτο βίντεο, θα έπρεπε αφενός να είχε προσεχθεί το περιεχόμενο του μηνύματος και αφετέρου να το είχε δουλέψει τόσο πολύ ο Νίκος, που να έβγαινε αψεγάδιαστος στο βίντεο. Αυτά όμως είναι ζητήματα επικοινωνίας που είναι πασιφανές ότι οι επικοινωνιολόγοι του δημάρχου, έχουν μαύρα μεσάνυχτα.

Στο 4.45 του βίντεο λέει ο Νίκος: “Βγαίνω ξανά μπροστά ενώπιόν σας στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος.” μόλις το ακούς αυτό, λες πάει, έγινε σύρραξη στον Έβρο, μπήκαν οι τούρκοι και δεν πήραμε πρέφα τι έγινε. Ούτε ο αρμόδιος υπουργός εθνικής άμυνας να ήταν, ούτε ο Πούτιν μη σας πω, φράση από διάγγελμα πολέμου είναι η παραπάνω.

Και συνεχίζει απτόητος ο Δήμαρχος και σημειώνει στο λεπτό 4.50: “Όπως κάνω σε κάθε περίπτωση, βγαίνω μπροστά.” Ευτυχώς σε κάθε περίπτωση δεν είχαμε ανάλογα διαγγέλματα-παρεμβάσεις. Λίγα-λίγα, σιγά-σιγά, όχι όλα μαζί…

Στο δε 4.57 ο Νίκος δεν μιλάει, ζωγραφίζει ο άνθρωπος, κεντάει: “Και σας λέω βγαίνω μπροστά, ώστε να λάμψει η αλήθεια απέναντι στον γκρίζο της όποιας εργαλιοποίησης κ απέναντι στο σκότος της Προπαγάνδας. Την αλήθεια για την σκοτεινή και μεθοδευμένη και καλοστημένη τελικά αποχώρηση του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κατ΄ομολογία των ίδιων των ενορχηστρωτών.”

Δεν έχει σημασία αν το παραπάνω βγάζει “Ένα υπέροχο τίποτα” έχει ωραίες λέξεις και αφήνει και αιχμές στους Ενορχηστρωτές. Τώρα ποιοι είναι οι ενορχηστρωτές; Όποιος έχει τη μύγα, ας τη… φέρει πίσω!

Στο 5.53 λεπτό του βίντεο : Από τον Σεπτέμβριο του 2021 γίναμε μάρτυρες και θύματα μιας ανυπόστατη (ανυπόστατης ήθελε να πει), άτιμης και ανήθικα μεθοδευμένης αλλά και κομματικοποιημένης δυστυχώς απόφασης της συγκλήτου Ιωαννίνων.” Στοπ, σ’ αυτό το απόσπασμα έχει ζουμί! Λέει για κομματικοποιημένη απόφαση, είπα κι εγώ δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; ο νόμος Κεραμέως Νίκο μου, τίποτα ε; Να θυμίσω ότι από το καλοκαίρι του 2019, η ΝΔ κυβερνάει αυτό τον τόπο!

Σε ένα άλλο απόσπασμα ο Νίκος Γεωργάκος αφήνει αιχμές για συντοπίτες καθηγητές με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, λέγοντας: “Πλειοψηφική απόφαση και των ίδιων των καθηγητών του τμήματος ακόμα και των συντοπιτών μας που υπέκυψαν σε ένα καλοστημένο σχέδιο, με άλο σκοπό μόνο και μόνο για τη δική τους προσωπική βόλεψη. Ενώ την ίδια στιγμή άλλοι καθηγητές τμώντας το ρόλο τους κα δίχως εντοπιότητα κρατούσαν με το ΟΧΙ τις Θερμοπύλες.” Εντάξει το Όχι είναι από το έπος του 1940, και η μάχη των Θερμοπυλών με τον Λεωνίδα και τα παλικάρια του έγινε το 480 πχ.
Στη μάχη των Θερμοπυλών δήμαρχε είχαμε και Εφιάλτη… Στην προσπάθεια μεταφοράς του τμήματος από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, είχαμε Εφιάλτη ή Εφιάλτες;

Οι χαριτωμενιές στο περιεχόμενο του κειμένου συνεχίστηκαν και δεν θα προσθέσουμε τίποτα περισσότερο αν σχολιάσουμε κι άλλα αποσπάσματα.

Αν δεν καταλάβει ο νυν δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος ότι τέτοιου είδους παρεμβάσεις-διαγγέλματα δεν του προσθέτουν, αλλά του αφαιρούν επικοινωνιακά, δεν έχει κανένα νόημα ούτε εγώ να το σχολιάζω, ούτε όλοι και όλες εσείς. Θες να βγεις δέκα λεπτά Δήμαρχε; Δούλεψέ το πολύ πριν βγεις και κυρίως δείξε τη δέουσα προσοχή στο περιεχόμενο του κειμένου!

Κλείνοντας το παραπάνω θέλω να είμαι δίκαιος, ασφαλώς και ο νυν δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος για τη μεταφορά του τμήματος Χρηματοοικονομικής και λογιστικής, δεν έχει ευθύνες. Η προεργασία από τους “εμπνευστές” ίσως είχε ξεκινήσει πριν του αναθέσουν οι Δημότες Πρέβεζας τη θέση του Δημάρχου. Ούτε δύο χρόνια δεν είχε συμπληρώσει τον Σεπτέμβριο του 2021 ως δήμαρχος Πρέβεζας ο Γεωργάκος και φταίει; Ας είμαστε σοβαροί. Διαβάστε πίσω από τις λέξεις τον επίλογο το δημάρχου. Δεν έρχεται καταστροφή, απεναντίας υπάρχει πίστη… Για να δούμε…

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα