Πέμπτη, 28/03/2024 | 13:47

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αναπτυξιακό νόμο ύστερα από πρόταση του Θανάση Καββαδά

1017 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/02/2022, 6:29 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς: «Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στις επιδοτήσεις του Αναπτυξιακού Νόμου έπειτα από πρότασή μου από το βήμα της Βουλής – Μεγάλη επιτυχία για την αναβάθμιση των καταλυμάτων και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη Λευκάδα»

Δεκτή έκανε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την πρόταση του Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά για ένταξη των ενοικιαζομένων δωματίων στον αναπτυξιακό νόμου, προκειμένου να επιδοτηθεί ο εκσυγχρονισμός τους.
Ο Βουλευτής είχε καταθέσει την πρόταση από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του στις 1 Φεβρουαρίου στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Νικόλαου Παπαθανάση, προτείνοντας επί λέξει να εξεταστεί «η ένταξη στις επιλέξιμες επιχειρήσεις και των ενοικιαζομένων δωματίων, των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων επιπλωμένων διαμερισμάτων».
Η διάταξη εντάχθηκε στο νομοσχέδιο με νομοτεχνική βελτίωση που έφερε λίγο αργότερα το Υπουργείο και πλέον αποτελεί το άρθρο 85, παράγραφος 1 β’ του Υποκεφαλαίου Θ’ «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του Νόμου 4887 (ΦΕΚ 16Α’ 04-02-2022) όπου αναφέρεται ότι στα υπαγόμενα επενδυτικά σχέδια περιλαμβάνεται και ο «εκσυγχρονισμός μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, εφόσον αναβαθμίζονται σε κατηγορία τριών (3) τουλάχιστον αστέρων».

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και γιατί μπόρεσα να συμβάλλω ουσιαστικά σε μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία, αλλά και γιατί η Κυβέρνηση αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι έχει άριστα αντανακλαστικά στις ανάγκες που μεταφέρουν οι Βουλευτές. Και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νικόλαο Παπαθανάση, αλλά και όλη την ηγεσία του Υπουργείου για την ικανοποίηση ενός ακόμα σημαντικού αιτήματος για τη Λευκάδα, που βεβαίως αφορά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Όπως είχα δημοσιοποιήσει και σε σχετικό δελτίο τύπου μου, πριν λίγες ημέρες, από το βήμα της Βουλής ζήτησα να ενταχθούν στον αναπτυξιακό νόμο τα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το σκεπτικό μου ήταν να βοηθηθούν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ώστε να εκσυγχρονιστούν και να προσφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας. Η παρέμβασή μου είχε επομένως διπλό στόχο, αφενός να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και, αφετέρου να αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της Λευκάδας.
Χαίρομαι διότι ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαθανάσης που ήταν παρών στην ομιλία μου, με διαβεβαίωσε ότι η πρότασή μου θα γίνει δεκτή και, στη συνέχεια, έκανε πράξη τη δέσμευσή του. Με τη διάταξη που εισήχθη στο νομοσχέδιο, δίνεται κίνητρο, μέσω της επιδότησης του Αναπτυξιακού Νόμου, σε όλα τα μη κύρια τουριστικά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια) να επενδύσουν ώστε να αναβαθμιστούν σε ξενοδοχεία κατηγορίας τουλάχιστον 3 αστέρων, δίνοντας στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να πετύχουν καλύτερες τιμές διανυκτέρευσης.
Το νησί μας έχει σπάνια φυσική ομορφιά, είναι προικισμένο με μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου, ξεκινά επομένως με ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, πάνω στο οποίο οφείλουμε να επενδύσουμε. Περισσότερο από το 55% της δυναμικότητας των κλινών στη Λευκάδα είναι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Η αναβάθμισή τους, μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία, να προσελκύσουμε ποιοτικότερο τουρισμό και να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει στους επισκέπτες της.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα