Σάββατο, 20/04/2024 | 15:13

“Σώζεται” η Α.Ε.Ν. ; Καθηγητάρες Πανεπιστημίου που “πάτωσε”, Καρναβάλι Πρέβεζας- Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

872 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/02/2022, 8:36 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 19…

Θα τη σώσουμε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, που υπάρχει στην Πρέβεζα;

Αφού γίναμε ρεζίλι σε όλο το πανελλήνιο κι αφού φοιτητές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, αναφέρθηκαν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις που βιώνουν, οι φορείς μας μην περιμένοντας πότε θα δεήσει το υπουργείο, να ασχοληθεί με το θέμα, πήραν το παιχνίδι πάνω τους και έπραξαν άριστα. Στέργιος Γιαννάκης, Στράτος Ιωάννου και Νίκος Γεωργάκος συναντήθηκαν με τη διοίκηση της Ακαδημίας με τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ηπείρου Πλοίαρχο Λ.Σ. Παύλο Τιφτικίδη και τον Διευθυντή της σχολής κ. Παντελή Κίκερη.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα της ΑΕΝ με έμφαση στο ζήτημα των κτιριακών εγκαταστάσεων και των ελλείψεων σε υποδομές και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και την εύρεση χρηματοδότησης.
Ο κ. Τιφτικίδης και ο κ. Κίκερης τόνισαν πως η παλαιότητα των εγκαταστάσεων και οι συχνές ζημιές, που αποτελούν έκτακτες καταστάσεις, αποτελούν την κύρια αιτία συσσώρευσης των προβλημάτων και των διαμαρτυριών για τις κτιριακές εγκαταστάσεις της σχολής. Ανέφεραν ότι αυτήν τη στιγμή, μέσω δωρεών, γίνονται αναβαθμίσεις στον τεχνικό εξοπλισμό της σχολής, όπως με την αναβάθμιση των προσομοιωτών γεφύρας και GMDSS, των αιθουσών διδασκαλίας, κ.α. Τέλος, ανέφεραν πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η διαδικασία ένταξης έργων για την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Ακαδημίας.
Ο βουλευτής κ. Στέργιος Γιαννάκης, τόνισε την ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης της σχολής με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και δήλωσε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για την ενίσχυση της σχολής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου θα διαθέσει μηχανικούς για την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, ώστε να εκπονηθούν μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της σχολής σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να ενταχθούν στο ΠΕΠ Ηπείρου.
Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Γεωργάκος από την πλευρά του ανέφερε ότι θα συμβάλλει με τα συνεργεία του δήμου στους καθαρισμούς και τις διαμορφώσεις των εξωτερικών χώρων της σχολής.

Αργούμε όμως βρε παιδιά, ήταν ανάγκη να περάσουν τόσα χρόνια και στο Πανεπιστημιακό τμήμα και στην ΑΕΝ για να τρέξουν διαδικασίες οι φορείς μας;;;

Παράπονο είναι αυτό που διατυπώνω και δεν είναι μομφή σε πολιτικό επίπεδο για κανένα. Τόσα χρόνια το ΤΕΙ που έγινε Πανεπιστημιακό τμήμα, χωρίς Εστία, χωρίς ζητήματα που ήταν πάγια αιτήματα κι όταν πάμε να το χάσουμε τότε μπαίνουμε στη διαδικασία “Τρεχάτε ποδαράκια μου”; Τα ίδια και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρουμ βγήκαν οι φοιτητές και μας έκραξαν στο πανελλήνιο και τώρα τρέχουμε. Πριν πόσα χρόνια θα έπρεπε να υπάρξει μέριμνα για τους Ακαδημαϊκούς πολίτες της Πρέβεζας σε Πανεπιστημιακό τμήμα(πρώην ΤΕΙ) και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού; Τι “κατάρα” είναι αυτή σε τούτον τον τόπο, τα περισσότερα να πηγαίνουν με ρυθμούς χελώνας;

Οι Καθηγητάρες επιθυμούν τη μετακόμιση στο κέντρο ενός Πανεπιστημίου που έπιασε πάτο, που έπιασε βυθό, που είναι ουραγός!

Και δεν είναι απλά μια άποψη του Τομεάρχη η παραπάνω. Η αξιολόγηση και κατάταξη των ΑΕΙ της χώρας, έγινε από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)!

Στα 22 Α.Ε.Ι. Της χώρας το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, είναι στη… 17η θέση και ο καθένας βέβαια μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του! Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ή Πανεπιστήμιο Ιωαννιτών; Πάντως δε θυμίζει και πολύ Πανεπιστήμιο Ηπείρου…

Αυτοί που μεθόδευσαν από την αρχή τη μεταφορά του τμήματος, μη σας λένε τάχα ότι θα έχαναν τη δουλειά τους!

Ναι, διότι αν έκλεινε το τμήμα λέει στην Πρέβεζα, οι Καθηγητάρες θα έχαναν τη δουλειά τους, θα πήγαιναν σπίτια τους! Λυπηθείτε τους βρε παιδιά!  Λυπηθείτε τους Καθηγητάρες, οικογένειες έχουν οι άνθρωποι να ζήσουν. Δηλαδή με 40 σπουδαστές που είχε το Πανεπιστημιακό τμήμα στην Πρέβεζα, ενώ σύμφωνα με το νόμο Κεραμέως μη βιώσιμο είναι το τμήμα από 30 σπουδαστές και κάτω, θα έκλεινε; Θα είχε την επόμενη χρονιά λιγότερους σπουδαστές με μαθηματική ακρίβεια; Ποιοι κάνανε αυτές τις εκτιμήσεις οι …Δεκατο…έβδομοι της κατάταξης  της ΕΘΑΑΕ; Προκάλεσαν μεγάλο κακό στον τόπο μας και στο ίδιο το Πανεπιστημιακό τμήμα στην Πρέβεζα, αφού βγήκε σε όλο το Πανελλήνιο ότι το τμήμα μεταφέρεται και φεύγει από την Πρέβεζα και άντε ο υποψήφιος σπουδαστής να φτάξει το μηχανογραφικό του και να συμπεριλάβει το τμήμα στην Πρέβεζα. Εύκολο είναι; Με Σπουδαστές κάτω από 30 καμια σαρανταριά τμήματα υπάρχουν στην Ελλάδα κι όμως οι εκεί οι Καθηγητές δεν έκαναν τέτοιο σκηνικό,  οι χαζοί. Από εδώ  έπρεπε να παίρνουν μαθήματα από τους δεκατο…έβδομους!

Σκεφθείτε ένα διαβολικό σενάριο  το τμήμα να μεταφερθεί στα Γιάννενα και να κλείσει εκεί…

Σκεφθείτε λιγάκι το σκηνικό. Μη φοβάστε όμως και σε αυτό το σενάριο θα βρουν επιχειρήματα. Ότι υπάρχει η ιστορία με τη σαρδέλα της Πρέβεζας που την έβαλαν Πρεβεζάνοι στο κλουβί να λαλήσει, με τον “Άγιο Πρεβέζης”  θα φταίει η περίπτωση με  τον Άντονυ Κουήν που δεν πήρε το Κάστρο του Παντοκράτορα, θα φταίει η περίπτωση με τον Αριστοτέλη Ωνάση που δεν πήρε το Ψαθάκι να το αναπτύξει,  θα φταίει και ο Σταύρος Ιωαννίδης που δεν πήρε τον ΠΑΣ Πρέβεζα να τον ανεβάσει στην Α΄εθνική και δε συμμαζεύεται…

Ποιο Καρναβάλι Πρέβεζας; Καρναβαλικό Κομιτάτο λέμε. Θα γίνει στην Πρέβεζα φέτος Καρναβάλι;

Υπήρξε μια κουτοπονηριά στο πρόσφατο παρελθόν να τα βάλουνε όλα σε ένα Τσουβάλι και Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας και Καρναβάλι γυναικών και να κάνουνε έναν αχταρμά που πήγαν να βαφτίσουν “Καρναβάλι Πρέβεζας”.  Για κακή τύχη των εμπνευστών  με συνοπτικές διαδικασίες απορρίφθηκε το … Μαγικό αυτό σχέδιο, από το Κομιτάτο κι έμειναν με το Καρναβάλι Πρέβεζας στο χέρι!

Άστα αυτά βρε Σπύρο, πες μας για φέτος! Okeeeyyy! Λοιπόν μέχρι στιγμής περιμένουμε μήπως βγει νέο ΦΕΚ,. Επιτρέπεται να πας στα μαγαζιά (ορθό, ορθότατο) αλλά δεν επιτρέπεται να βγεις στους δρόμους να παρελάσεις. Αυτό τώρα ποιοι φωστήρες το σκέφτηκαν; Θα το αφήσω ασχολίαστο.  Στο πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού υπάρχει μία εκδήλωση με τίτλο “Μουσικό άρμα” τα άρματα αυτοπαρουσιάζονται και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, για το Σάββατο 5 Μαρτίου. Σε κάθε περίπτωση οι Χιλιάδες Καρναβαλιστές και Καρναβαλίστριες του Κομιτάτου, θα φορέσουν το Σάββατο 5 Μαρτίου τις Αποκριάτικες στολές τους, ενδεχομένως κάποια στιγμή να περπατήσουν τη Λεωφόρο Ειρήνης μέρα-μεσημέρι (έτσι για αλλαγή για να ξορκίσουμε τον κορονοϊό) και μετά θα διασκεδάσουν στα μαγαζιά της Πρέβεζας!

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα