Δευτέρα, 20/03/2023 | 11:29

Σολτς: Είναι πόλεμος του Πούτιν εναντίον του ελεύθερου κόσμου

392 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/02/2022, 1:57 μμ | 0 σχόλια

Ο καγκελάριος της Γερμανίας προανήγγειλε εξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δισ. ευρώ για τη χώρα του

Την απειλή νέων κυρώσεων στη Ρωσία επέσεισε ο Όλαφ Σολτς διαμηνύοντας ότι ο «πόλεμος του Πούτιν» είναι εναντίον του ελεύθερου κόσμου και προαναγγέλλοντας τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα και αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία.

«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις δραστηριότητες του Πούτιν. Η ρωσική ηγεσία θα δει το πραγματικό κόστος αυτού που κάνει», τόνισε ο Σολτς σε έκτακτη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής καταχειροκροτούμενος σε κάθε του φράση σχεδόν από τους βουλευτές.

«Είναι υποχρέωσή μας να μην επεκταθεί ο πόλεμος του Πούτιν στην Ευρώπη. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν πρέπει να υποβαθμίζει την αποφασιστικότητά μας στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Το εννοούμε πολύ σοβαρά. Δεν πρέπει να αμφιβάλει διόλου για την αποφασιστικότητά μας. Ο γερμανικός ομοσπονδιακός στρατός θα υποστηρίξει τις χώρες του ΝΑΤΟ, τη Λετονία, τη Ρουμανία. Θα λάβουμε μέρος σε μια νέα δύναμη του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία. Στέλνουμε πλοία για την ασφάλεια της Μεσογείου και της Βαλτικής, θα υπερασπιστούμε τον εναέριο χώρο των συμμάχων μας.

Οι στρατιώτες μας είχαν λίγες μέρες για να προετοιμαστούν γι’ αυτές τις αποστολές και τους ευχαριστώ», δήλωσε.

Σολτς: Ο πόλεμος θα είναι «καταστροφή» για τη Ρωσία

Η επίθεση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Γερμανό καγκελάριο, θα αποβεί «καταστροφή» για τη Ρωσία. «Μελετούμε περαιτέρω κυρώσεις ή κινήσεις. Ας μην απατώμεθα. Ο Πούτιν δεν θα αλλάξει γραμμή σε μια νύχτα. Αλλά πολύ σύντομα η ρωσική ηγεσία θα νιώσει τι υψηλό τίμημα θα πληρώσει. Ο πόλεμος είναι καταστροφικός για την Ουκρανία, αλλά θα αποδειχθεί καταστροφικός και για τη Ρωσία», τόνισε.

Σολτς για Πούτιν: «Τι ντροπή!»

Ο Γερμανός καγκελάριος κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο ότι με τις ενέργειές του ωθεί τη χώρα του στο περιθώριο.

Τοποθετεί τον εαυτό του «στο περιθώριο ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Σολτς. «Η Μόσχα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μπόρεσε να αποτρέψει τη δική της καταδίκη μόνο με το βέτο της. Τι ντροπή!», πρόσθεσε ο Σολτς.

Ο Σολτς προανήγγειλε εξοπλιστικό πρόγραμμα 100 δισ ευρώ για τη Γερμανία

Όποιος είδε το διάγγελμα του Πούτιν για την επίθεση στην Ουκρανία δεν μπορεί να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι θέλει να στήσει μια ρωσική αυτοκρατορία. Πρέπει να αναρρωτηθούμε τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε σήμερα και στο μέλλον αυτή την απειλή, Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερα για την ασφάλεια της χώρας, να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία. Μιλάμε για μια μεγάλη εθνική κινητοποίηση. Χρειαζόμαστε πλοία, αεροσκάφη και ικανούς στρατιώτες και θα το κάνουμε. Αλλά αυτό κοστίζει, βέβαια, πολλά χρήματα. Θα συγκροτηθεί, όμως, ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του γερμανικού στρατού, το οποίο θα ενισχυθεί με 100 δισ. ευρώ.

Όλες οι απειλές, βέβαια, δεν αντιμετωπίζονται με τον στρατό. Γι’ αυτό και θα αγρυπνούμε για τις κυβερνοεπιθέσεις και εκείνες στα συστήματα επικοινωνιών. Θα φτιάξουμε μαζί με τη Γαλλία την επόμενη γενιά πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για την κατασκευή του eurofighter. Θα προχωρήσει το σύστημα συνεργασίας για την κατασκευή των drones.

Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας και την απεξάρτησή της από τη Ρωσία. Μας το έδειξαν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Η ενεργειακή επάρκεια είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της Γερμανίας», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα