Πέμπτη, 18/04/2024 | 19:16

Πότε φεύγει ο Γεωργάκος, σπάει κοντέρ ο Ζαχαριάς, “έκοψε” την πρέφα ο Μπαίλης – Του Σπύρου Πλέουρα

1408 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 12/02/2022, 7:40 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 6…

Είναι πολλές φορές άχαρος ο ρόλος του Δημοσιογράφου και το “άχαρος” είναι ο πιο ήπιος χαρακτηρισμός που μπορώ να δώσω. Είναι τα τοπικά ζητήματα που καίνε, είναι όλος αυτός ο κόσμος που απευθύνεσαι και η σκληρή κριτική όταν επιβάλλεται, έρχεται ως φυσικό επακόλουθο. Και ναι, η σκληρή κριτική απευθύνεται στον πολιτικό και όχι τον άνθρωπο, όμως στην απέναντι πλευρά υπάρχει κι ο άνθρωπος με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν θες όμως να είσαι αξιόπιστος στο αναγνωστικό σου κοινό, ασκείς και σκληρή κριτική όταν επιβάλλεται, αλλά επισημαίνεις και τα θετικά. Αν θες να είσαι αξιόπιστος ο συνδυασμός των δύο παραπάνω, είναι μονόδρομος…

Και βέβαια ο τίτλος του άρθρου του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά, που φιλοξενήσαμε στο site μας “Στην πολιτική είμαστε αντίπαλοι, δεν είμαστε εχθροί” τα λέει όλα.


Η μέρα φεύγει, ο Johnnie Walker έρχεται!
Την θυμόσαστε τη διαφήμιση; Στην παρακάτω περίπτωση μιλάμε για τον… Nick Walker. Κι εκεί που αφού έχεις απολαύσει το μεσημεριανό τραπέζι με την οικογένειά σου, βρίσκεις ή κλέβεις μια ώρα για περίπατο στο λιμάνι της Πρέβεζας η ώρα είναι ή 4 το μεσημέρι ή 5 το απόγευμα, τον βλέπεις να περπατά στον πεζόδρομο της παραλίας της Πρέβεζας. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ως “Αθηναίος” επιστρέφει από το Δημαρχείο, σπίτι του.

Και σημειώνω το “ως Αθηναίος” γιατί όσοι έχετε εργαστεί ή εργάζεστε στην Αθήνα με τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, το μποτιλιάρισμα κλπ, τέτοιες είναι οι ώρες της επιστροφής στο σπίτι.
Δεν και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να είσαι δήμαρχος Πρέβεζας, αλλά όλες αυτές τις ώρες είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Γεωργάκος δεν τις περνά με καφέδες, δουλεύει και ετοιμάζει πράγματα, που θα φανούν στη συνέχεια, αυτό λένε οι δικές μου πληροφορίες. Όσο για τον τίτλο “Πότε φεύγει ο Γεωργάκος” στο σημερινό Τομεάρχη είναι για… πονηρούς και είναι και ολίγον… προβοκατόρικος!

Κι αφού αναφέρθηκα στις ώρες που φεύγει ο Νίκος Γεωργάκος από το Δημαρχείο Πρέβεζας, στο Δήμο Πάργας σπάνε όλα τα… κοντέρ!
Κάθε φορά που έρχεται email στο tomistinenimerosi@gmail.com υπάρχει πάντα εκείνος ο ήχος που μας πληροφορεί. Κι ακούγεται στις… τρεις το πρωί ο γνωστός ήχος του email. Το πρώτο που σκέφτομαι κοιτάζοντας την ώρα είναι: Δεν πάμε καλά, δεν πάμε καθόλου καλά! Email από τον Δήμο Πάργας! Βρε παιδιά της δημοτικής αρχής Πάργας, επειδή εσείς θέλετε να δουλεύετε μέχρι στις τρεις το πρωί, πρέπει να την πληρώσουμε κι εμείς; Σάββατο ξημερώνει, αφήστε να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω. Το σχόλιο είναι μόνο χιουμοριστικό! Άλλωστε ποτέ δεν έχω κρύψει ότι λατρεύω την Πάργα και τους ανθρώπους της, είναι ένας τόπος που έχω αγαπήσει πολύ και έχω αγαπηθεί πολύ, ενώ στο παρελθόν έχω κάνει και κάποια… “Γλυκά λάθη”.

Και δεν είναι μόνο συνολικά ο Δήμος Πάργας που σπάει όλα τα κοντέρ, είναι και ο Δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς. Ναι υπήρχε εκείνη η ευχάριστη εκπομπή “Κυριακή στο χωριό” αλλά ο Ζαχαριάς το έκανε τρόπο ζωής. Δεν έχει Σαββατοκύριακα να ξεκουραστεί αυτός ο άνθρωπος; Και ξέρετε, είναι τσαμπουκάς να βγεις τέτοιες εποχές χύμα στα χωριά και να έρχεσαι face to face με τους πολίτες , γιατί στα χρόνια του Κορονοϊού υπάρχει ένα μέρος της κοινωνίας που δεν είναι και στα… καλύτερά του στον… ψυχολογικό τομέα. Δηλαδή δεν θα μου φανεί διόλου παράξενο αν σε όλες αυτές τις επισκέψεις που πραγματοποιεί στα χωριά του Δήμου Πάργας ο Νίκος Ζαχαριάς, να υπήρξαν και άνθρωποι που να ζήτησαν και… απίθανα πράγματα, πράγματα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν ίσως σε κάποια άλλη χιλιετία στο μέλλον ή σε κάποιο άλλο πλανήτη…

Είναι η δουλειά που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει, το έργο που τον συνοδεύει και το έργο που έρχεται. Τα παραπάνω στοιχεία κάνουν τον Νίκο Ζαχαριά να νιώθει σίγουρος για τον εαυτό του, τους συνεργάτες του και συνολικά για τη δημοτική αρχή Πάργας. Τα παραπάνω τα βλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών Πάργας και γι’ αυτό είναι και τόσο δημοφιλής και αγαπητός ο Νίκος. Υπάρχουν κι εκείνες οι… “φιλότιμες” (;) προσπάθειες λίγων να προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο του Ζαχαριά. Τι προσπαθείς να κάνεις; Να ρίξεις… στάχτη στα μάτια; Να κάνεις το… μαύρο άσπρο; Να βαφτίσεις το κρέας… ψάρι; Δε γίνεται αγαπητέ μου, όλα ή σχεδόν όλα, δουλεύουν ρολόι στο δήμο Πάργας.

Άλλος υποψήφιος Δήμαρχος μου είχε πει μετά τις εκλογές του 2019: “Αν έβγαινε αυτή τη φορά ο Μπαίλης στο Δήμο Πρέβεζας, δεν θα ξανάπεφτε ποτέ με τόσες μελέτες που έχει κάνει και τόσα έργα που είναι προς υλοποίηση.”. Πριν τις εκλογές του 2019, πρέπει να ήταν το 2017 περνούσα από το δικαστικό μέγαρο για να βγω στον πεζόδρομο της παραλίας της Πρέβεζας κι ακούω μια δυνατή φωνή να λέει: “Σπαθί”! Γυρίζω και βλέπω στο καφενείο δίπλα, εκεί σήμερα είναι το “Μέντα” τον τότε δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη. Δεν το βρήκα καθόλου αρνητικό, το παιχνίδι της πρέφας τον ξεκούραζε, ξεκούραζε το μυαλό του και έπαιζε με φίλους του ο Χρήστος Μπαίλης και δε βλέπω πουθενά το μεμπτόν.

Κι όμως το γεγονός ότι έπαιζε πρέφα στο καφενείο, το “χρησιμοποίησαν” – αν είναι δυνατόν- για να τον πλήξουν πολιτικά ορισμένοι. Τελευταία ακούγεται ότι επιθυμεί να κάνει comeback ο Χρήστος Μπαίλης και μάλιστα ο … Πιπεριάς που ανέκαμψε με τον “Διαδικτυακό Τομεάρχη” μου είπε ότι έκοψε και την πρέφα, για να είναι σε όλα άψογος! Γιατί Τάκη μου αφού σου αρέσει, γιατί να τους κάνεις το χατήρι; Γιατί να κόψεις την πρέφα; Είναι σαν ο υποφαινόμενος ή υπογράφων τον Τομεάρχη να πάψει να είναι Καρναβαλιστής ή να κόψει την… ΑΕΚ! Πάντως πέρα από το χιούμορ για να έχει κόψει μέχρι και την πρέφα ο Τάκης Μπαίλης, σοβαρεύουν τα πράγματα… Ο Πιπεριάς επιμένει ότι στην κεντροαριστερά στο Δήμο Πρέβεζας θα έχουμε… χαριτωμενιές…

Πολλές ευχές για ένα χαρούμενο Σάββατο με υγεία και τύχη.

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα