Δευτέρα, 20/03/2023 | 11:55

Πρέβεζα: Εκτεταμένες εργασίες από την Εφορεία αρχαιοτήτων στο μεγάλο Θέατρο Νικόπολης

567 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 14/02/2022, 3:05 μμ | 0 σχόλια

Την πορεία των εργασιών αποκάλυψης και ανάδειξης του μεγάλου Θεάτρου της Αρχαίας Νικόπολης παρουσίασαν στο πρόσφατο συνέδριο με τίτλο : “Το αρχαιολογικό έργο στη Β.Δ Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου” η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Ανθή Αγγέλη και ο αρχαιολόγος Ευάγγελος Παυλίδης.
Στο μεγάλο Θέατρο Νικόπολης πραγματοποιούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας εκτεταμένες εργασίες στο πλαίσιο του έργου “Προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης (Β ́ Φάση)” με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020”.
Όπως υπογραμμίστηκε, ολοκληρώνεται σταδιακά ένα δύσκολο και πολυεπίπεδο έργο, για την υλοποίηση του οποίου απαιτήθηκε η συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας με τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, ώστε με συντονισμένες ενέργειες να επιτευχθούν ιδιαίτερα απαιτητικές τεχνικές εργασίες, όπως η αντιστήριξη του σκηνικού οικοδομήματος και η αποκατάσταση των αναλημμάτων του κοίλου του μνημείου.
Με το υποέργο “Εργασίες προστασίας- συντήρησης και αποκατάστασης μεγάλου Θεάτρου Αρχαίας Νικόπολης (Β ́ Φάση)” ολοκληρώθηκε η αποκάλυψη του εσωτερικού του θεάτρου, καθώς και του περιβάλλοντος χώρου του, και γίνονται εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των υποδομών του μνημείου.
Στο πλαίσιο του υποέργου κατασκευάζονται επίσης διαδρομές επισκεπτών, οι οποίες θα αξιοποιήσουν τις αρχαίες εισόδους του μνημείου, προκειμένου να επιτευχθεί ομαλή πρόσβαση ακόμη και ανθρώπων με κινητικά προβλήματα στο εσωτερικό του.

ΠΗΓΗ-φωτό: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα