Πέμπτη, 25/04/2024 | 10:58

Πρέβεζα: Γενέθλια, θάνατος, απόπειρα αυτοκτονίας, Doors και χαρταετός- του Σπύρου Πλέουρα

1462 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/02/2022, 12:12 μμ | 0 σχόλια

Ο ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ νομίζει πως σχολιάζει τη επικαιρότητα … Νο 1

Περίεργο ξεκίνημα εβδομάδας με τα δυσάρεστα, με τα πιο ευχάριστα, με τα πάνω με τα κάτω και με μια ζοφερή πραγματικότητα που είναι σε ορισμένες των περιπτώσεων και σκληρή και κυνική.

Πρώτα απ’ όλα θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια για τη φυγή από τη ζωή της Χρυσεύγειας Ιωάννου, ήταν ένα πρόσωπο με έντονη θετική ενέργεια που υπεραγαπούσε η αείμνηστη μητέρα μου όπως και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της περιοχής μας. Στον Στράτο και τον Κώστα εύχομαι δύναμη και κουράγιο.

Αυτή η Δευτέρα της 7ης Φεβρουαρίου είναι και η ημέρα γενεθλίων μεταξύ άλλων και του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά και του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου στους οποίους και εύχομαι υγεία, τύχη, πολλές χαρούμενες, ευτυχισμένες και επιτυχημένες στιγμές. Χρόνια πολλά!

Κάποιες ειδήσεις φιλτράρονται και βγαίνουν από μας με τη δέουσα προσοχή. Πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι, έχουμε μια πορεία τριών και πλέον δεκαετιών στον χώρο και ο σεβασμός είναι και θα είναι κυρίαρχο συστατικό στην προσέγγιση γεγονότων και καταστάσεων.

Ούτε από ποια ακριβώς περιοχή, ούτε την ηλικία, ούτε καν το φύλο, σας έγραψα για την απόπειρα αυτοκτονίας του ανήλικου παιδιού στην Πρέβεζα. Αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι ότι ένα ανήλικο παιδί πήγε να βάλει τέλος στη ζωή του για οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και το ίδιο το παιδί.

Αυτό είναι από μόνο του θλιβερό που ενώ τονίζουμε σε κάθε περίπτωση ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών, μεγάλη μάζα της τοπικής – και όχι μόνο- κοινωνίας αδυνατεί να σταθεί αλληλέγγυα σε ανθρώπους που υποφέρουν, που κουβαλούν Γολγοθά, γιατί και η μεγάλη μάζα αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Δεν γίνεται να μένουμε ανεπηρέαστοι σε μια μικρή κοινωνία όταν υπάρχουν δυσάρεστα και τραγικά γεγονότα και το χειρότερο είναι όταν θέλουμε αλλά αδυνατούμε να προσφέρουμε βοήθεια εκεί που χρειάζεται…

Αλλάζοντας εντελώς κλίμα, υπάρχει υπηρεσία στην περιοχή μας που μπαίνοντας αν ακούσεις το σχετικό ηχητικό ringtone αισθάνεσαι ότι μπορείς να … Ροκάρεις; Ναι, υπάρχει αλλά γίνεται χωρίς βεβαίως να υπάρχει πρόθεση. Ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ στην Πρέβεζα Δημήτρης Κώτσης έχει Ringtone στο κινητό του τηλέφωνο την Εισαγωγή του “Light my Fire” των doors…

Είχα θέσει με κείμενό μου το ερώτημα τι σχέση έχει ο Βασίλης Ιωάννου με τον Βαγγέλη Αργύρη που είναι επικεφαλής της κατάρτισης ψηφοδελτίων στο ΚΙΝΑΛ και την απορία μου την έλυσε ο ίδιος ο Βασίλης αφού φιλοξένησε στη ραδιοφωνική του εκπομπή σε πολύ καλό κλίμα τον Βαγγέλη Αργύρη.

Και θα κλείσω με την επικαιρότητα την οποία νομίζω πως σχολιάζω με τον… χαρταετό. Εάν ο Βασίλης Ιωάννου ανακοινώσει επίσημα την κάθοδό του σε εκλογική διαδικασία, κατεβαίνει έχοντας δεμένη την υποψηφιότητά του. Δεν πάει… ραντεβού στα τυφλά, ούτε … πετάει χαρταετό.

Θεωρώ μεγάλη μου τιμή τα ευμενή σχόλια και τις θετικές κριτικές που κάνετε για τα κείμενά μου. Είναι ένα ψυχολογικό ντοπάρισμα για τον δημοσιογράφο, να συνεχίζει να γράφει…

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς- ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ για τους λίγους

Η φωτογραφία είναι από τον ψυχολόγο- ψυχοθεραπευτή Τάσο Τραβασάρο

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα