Πέμπτη, 25/04/2024 | 13:53

Νίκος Γεωργάκος: Ότι ζητήσανε, το κάναμε, από τους Παπαγεωργίου, Κλάπα, Μπαίλη, εμένα…

658 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/02/2022, 12:42 πμ | 0 σχόλια

Όπως είχαμε επισημάνει ότι ήταν τουλάχιστον ατυχής η αρχική τοποθέτηση του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου για το θέμα “Συζήτηση και έκδοση απόφασης αναφορικά με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην πόλη της Πρέβεζας και τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν στο χρονικό διάστημα των επόμενων 30 ημερών
σύμφωνα με το Αρ. 10 του Ν.4485/2017 όπως τροπ. με την Παρ. 2, Αρ.191 του Ν.4823/2021 όπως ισχύει σήμερα.” έτσι επισημαίνουμε ότι στον επίλογό του ο δήμαρχος Πρέβεζας ήταν ακριβώς όπως έπρεπε να είναι στην τοποθέτησή του. Προσέγγισε με σαφήνεια τα όσα ελέχθησαν, έδωσε τη διάσταση που έπρεπε, ενώ ήταν και ενωτικός και ανοιχτός στη συνεργασία όλων. Στοιχεία που ασφαλώς απουσίαζαν από την αρχική του τοποθέτηση, απεναντίας…

 

“Ακούστηκαν πάρα πολλά σήμερα. Κινηθήκατε σε δύο είπεδα. Ένα καταλογίζοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή και δεν ήταν λίγα από αυτά που είπε και ο κ. Νίτσας ξεκινώντας από το 2011 το τι έχουν κάνει, με παρεμβάσεις τους οι δημοτικές αρχές κα έχοντας ο κ. Γιαννουλάτος αναφέρει κάποια πράγματα τα οποία είναι του τι κάναμε εμείς τα 1,5-2 χρόνια σχεδόν ως δημοτική αρχή. Όλοι είπατε βέβαια ότι οι καθηγητές ήταν αυτοί που το ξεκίνησαν, γιατί και ο κ. Μπαίλης και εγώ ως δήμαρχος, ακολουθούμε συνεννοήσεις με τον διευθυντή του τμήματος και αυτό ήταν και απόρροια ενός μνημονίου συνεργασίας το 2016, αν μη τι άλλο, να αναβαθμιστεί το τμήμα. Το ίδιο έπραξα κι εγώ . Και με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, αυτό μας είπαν κι εμάς οι καθηγητές. αναβάθμιση του τμήματος να έρθουν φοιτητές. Πόσοι φοιτητές; Στους 150 που δώσανε σύμφωνα με τον κ. Διακομιχάλη, τελικά 94 είναι στο τμήμα. Για ποιο κόκκινο μιλάμε; Ένα άλλο που είπε ο κ. Κορωναίος, καλά εκεί στη Σύγκλητο που μιλάγατε επί δύο ώρες και μετά μας βγάλαν έξω για να μιλήσουν οι καθηγητές, γιατί… δεν ξέραμε τι θα πουν στη συνέχεια. Δεν μιλήσατε για το κτίριο; Και βέβαια μίλησα για το κτίριο. Και τους είπα υπάρχει περίπτωση αν φύγει το τμήμα, τον Σεπτέμβριο να έρθουμε εδώ στο Δημοτικό συμβούλιο και να πάρουμε το κτίριο πίσω, έτσι ώστε να δούμε τι θα γίνουν και οι υπόλοιποι. Και πετάχτηκε κάποιος καθηγητής και είπε, τι λες ρε δήμαρχε μας εκβιάζεις; Έπρεπε να γίνει αυτή η συζήτηση σήμερα γιατί μέσα στη σύγκλητο όλες οι τοποθετήσεις και η δική μου και του αντιπεριφερειάρχη και του κ. Μπάρκα και μάλιστα ο κ. Μπάρκας σε κάποια τοποθέτησή του είπε, μα εσείς οι καθηγητές δεν είστε αντίθετοι με το νόμο Κεραμέως; Και ήρθατε τώρα, πρώτοι εσείς να τον εφαρμόσετε; Το είδατε νομίζω το σχόλιο του κ. Γεωργάτου σε σχέση με την τοποθέτηση του κ. Μπάρκα.” τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους καθηγητές: Γιατί δεν ήρθε ο κύριος Κυπριωτέλης;

“Εδώ σήμερα παρόλο που τους κάλεσα έναν-έναν στα email τους, δεν ήρθε κανένας από αυτούς για να εξηγήσει γιατί τοποθετήθηκε να φύγει το τμήμα; Γιατί δεν ήρθε ο κύριος Κυπριωτέλης; Ο Πρεβεζάνος, να μας πει, άσε τους άλλους. Να μας πει, δεν έχουμε τα πρακτικά, δεν ξέρουμε τι ειπώθηκε εκεί μέσα. Ένας καθηγητής από δω από την Πρέβεζα. Ο κύριος Διακομιχάλης τα είπε πολύ καλά. Τον Πιστεύουμε; Αμέσως έγινε σύγκρουση με τον κ. Αλμπάνη. Θα μπορούσε και κάποιος καθηγητής που ψήφισε να φύγει το τμήμα, να έλεγε για ποιο λόγο το ψήφισε. Αυτοί απλώνανε ένα χέρι και ο κ. Σωτηρόπουλος προς εμάς αλλά κύριε Γιαννουλάτο πιστεύω και στη δική σας δημοτική αρχή, γιατί δεν το υπογράφατε ένα μνημόνιο, χωρίς να υπάρχει μια συνεννόηση κι εμείς προσπαθούσαμε να τους δώσουμε κάτι. Δεν είχαν συνέχεια. Παρόλο που κάναμε τις συζητήσεις , δεν είχαν μία συνέχεια, να προχωρήσουμε σε συνεννοήσεις, βλέπαμε μια απαξίωση. Ακόμα και στην περίπτωση της μετακίνησης των φοιτητών, για να κάνουμε δημοτική συγκοινωνία βάλαμε τρία λεωφορεία και  βάλαμε κι  ένα λεωφορείο προς την κατεύθυνση των φοιτητών κι αυτό το βάλαμε.  Θεωρώ ότι όλες οι δημοτικές αρχές , ακόμα και η πρώτη δημοτική αρχή που έδωσε ένα οικόπεδο για να φτιαχτεί το κτίριο και πολύ σωστά βάλανε κι αυτόν τον όρο. Πιστεύω ότι το τότε δημοτκό συμβούλιο ενήργησε σωστά και τώρα διαγράφουν όλες τις προσπάθειες των δημοτκών αρχών; Που θα έπρεπε όλοι μας να πούμε από τον κ. Παπαγεωργίου, τον κ. Κλάπα, τον κ. Μπαίλη, εμένα με το σύντομο χρονικό διάστημα, ότι ζητήσανε το κάναμε. Τώρα αν  σε πολιτικό επίπεδο, να μπορεί ο δήμαρχος εγώ ή οι προηγούμενοι να μπορούμε να παρέμβουμε στην κεντρική εξουσία, να αλλάζουμε τους νόμους, να κάνουμε μελέτες και να τις δίνουμε στο πανεπιστήμιο. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το κάνουμε ή όχι. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε τη μελέτη βιωσιμότητας, να μην την κάνουν καθηγητές του οικονομικού που θέλουν να πάρουν το τμήμα από δω . υπήρχαν από δέκα τμήματα του Πανεπιστημίου, που είπαν όχι. Θα ζητήσουμε μελέτη βιωσιμότητας. ” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργάκος. Αναφέρθηκε στο ραντεβού με την υπουργό παιδείας στο οποίο θα είναι ο ίδιος  μαζί με τον βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου. Ενώ είπε με νόημα: “από εκεί και πέρα ότι μου ζητηθεί, μπαίνω μπροστά . Μου ζητήθηκε από τον βουλευτή να πάω στην υπουργό, φυσικά και θα πάω, θα έχω όλα τα πρακτικά όλων αυτών των συζητήσεων και όλα τα ψηφίσματα Και το τι είπε ο κ. Σωτηρόπουλος και το τι είπε ο κ. Αλμπάνης για να στοιχειοθετήσουμε ότι εδώ παίζεται ένα..παιχνίδι διαφορετικό”

 

Η απόφαση των καθηγητών μας βλάπτει- θα ξεσηκωθούμε όλοι

“Αν θα γίνουν κινητοποιήσεις και ξεσηκώσουμε και τον λαό της Πρέβεζας σε μία αρνητική απόφαση της υπουργού; Και βέβαια θα τον ξεσηκώσουμε. Η απόφαση των καθηγητών και βέβαια μας βλάπτει. θα ξεσηκωθούμε όλοι.

 

Άμεση ανάκληση της γνωμοδότησης της συγκλήτου πρότεινε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος. Προτάθηκε ήδη να αμφισβητηθεί η βιωσιμότητα της μελέτης και να καταρτιστεί νέα μελέτη.

Αποφασίστηκε να συμμετέχουν οι επικεφαλής των παρατάξεων σε μια κοινή δράση διεκδίκησης την αμέσως επόμενη μέρα της συνεδρίασης σε σχέση με το ραντεβού στο υπουργείο παιδείας.

 

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα