Πέμπτη, 28/03/2024 | 16:16

Μάρτης είναι, νάζια κάνει… Καλό μήνα σε όλους και σε όλες! του Σπύρου Πλέουρα

993 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/02/2022, 11:58 μμ | 0 σχόλια

 

 

Δεν τον αντέχω και πολύ τον χειμώνα, για να είμαι ειλικρινής και μερικές φορές είτε γράφω κείμενα, είτε παρακολουθώ ή διαβάζω κάτι στο διαδίκτυο, συνηθίζω ακόμα και τον χειμώνα, να έχω ανοιχτό το παράθυρο. “Είσαι προκλητικός” μου λέει με νόημα ο “Λύκος”  και σκέφτομαι: “Παλιά μου τέχνη κόσκινο”. Διότι στον Σπύρο του φαίνεται παράξενη αυτή μου η συνήθεια, αλλά από την άλλη, επιχειρηματολογεί για τις καλές γενικά καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον τόπο μας, ακόμα και τους μήνες του χειμώνα.

Ναι, δεν τον αντέχω και πολύ το χειμώνα, ούτε ημερολογιακά, απλά τα πάω καλά μαζί του εκεί στην … Καρναβαλική περίοδο (Και έρχονται Παρτάρες και Τετάρτη και Σάββατο), εκεί δε με νοιάζει γιατί …”Καίγομαι σαν τα μυθικά κίτρινα Ρωμαϊκά κεριά.”.  Ποιός καίγεται απόψε και μύρισε η πόλη αγάπη; Όταν ξεκουμπίζεται ο χειμώνας, έστω και ημερολογιακά ρε παιδί μου, ανεβαίνω, δεν κρατώ ούτε τα προσχήματα, αντί να πω “Στο καλό χειμώνα” σκέφτομαι “Βρε ουστ”.

Πρώτη μέρα της Άνοιξης κι ας έχει και χειμωνιάτικες εκλάμψεις ο Μάρτης, δεν με πειράζει αυτό, αρκεί που μπήκαμε σε μία από τις καλύτερες εποχές του χρόνου.

Και κρύα θα κάνει και βροχές θα ρίξει, αλλά ξέρεις ότι μετράμε αντίστροφα για τα ενδότερα της άνοιξης και κάποια στιγμή θα προκύψει και η σκυταλοδρομία και τη σκυτάλη από την άνοιξη θα πάρει το καλοκαίρι και τα καλύτερα πάντα έχουν τους τρόπους να μας στήνουν καρτέρι, ακόμα κι εκεί που δεν το περιμένουμε. Έτσι αποκτά όμως νόημα και η ζωή, με τις εκπλήξεις και τα μη σχεδιασμένα, χωρίς πλάνο, σε αυτά που λέμε γεμάτοι ευχάριστη έκπληξη… έτυχε!  Αμ δεν έτυχε, πέτυχε και πέτυχε και καλά!

Μάρτης λοιπόν. Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης; Όχι δα, Μάρτης είναι νάζια κάνει, πότε κλαίει και πότε γελάει. Απλά θέλουμε ειδικά από αυτόν τον Μάρτη, περισσότερα γέλια…

Στο Λάμπρο η μαμά του, του έχει βάλει στο χεράκι το Μαρτάκι, αλλά αλήθεια σας αρέσει να πειράζετε τα παιδιά σας; Εγώ τρελαίνομαι να πειράζω τον γιό μου: “Έλα ρε μπαμπά μη με λες μούτρο, δεν είναι αστείο…”

Είναι κι αυτά τα editorials κι εδώ και στην έντυπη ΤΟΜΗ στην Ενημέρωση, που χρόνια τώρα αντί να τα γράψω, με γράφουν. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά σέρνουν και οδηγούν τις σκέψεις μου όπου θέλουν αυτά… Μπλέξαμε; Εντάξει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον κρατάμε άμυνα και δεν αφήνουμε περιθώρια. “Οι Παλαιστίνιοι πεθαίνουν όρθιοι” μου έλεγε ο Τζίμης.

Κρατήστε άμυνα, ότι κι αν μας τύχει θα το παλέψουμε, η υποταγή είναι μιζέρια κι εμείς δεν είμαστε για τέτοια. Δεν παραδινόμαστε, μπαίνουμε μπροστά στις μάχες κι ότι βγει.

Καλώς ήρθες Άνοιξη, Καλώς ήρθες Μάρτη, Καλό μήνα σε όλους και σε όλες εσάς.

Σπύρος Πλέουρας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα