Δευτέρα, 30/01/2023 | 03:58

Κορονοϊός: Οι εισηγήσεις των ειδικών για καρναβάλια, εστίαση, γήπεδα

494 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/02/2022, 4:47 μμ | 0 σχόλια

Οι ειδικοί συνεδριάζουν για πιθανή χαλάρωση των μέτρων,

ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο… υπάρχει ακόμη ανάμεσά μας ο κορονοϊός, φαίνεται πως βάζει «φρένο» στα όποια σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι ειδικοί εισηγούνται να μην γίνει… καμία χαλάρωση μέτρων, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Έτσι, με βάση την εισήγηση αυτή, δεν αναμένεται να δούμε καρναβαλικές εκδηλώσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ δεν θα δούμε να χαλαρώνουν τα μέτρα ούτε στην εστίαση.

Πιο συγκεκριμένα, για την εστίαση είχε πέσει στο τραπέζι το σενάριο να επιτραπούν ξανά οι όρθιοι, ούτως ώστε να τονωθούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν εδώ και πολύ καιρό από τέτοιου είδους διασκέδαση (σ.σ. κυρίως τα μπαρ κλπ), ωστόσο το σενάριο αυτό όπως προαναφέραμε δεν «πέρασε» και με βάση το ρεπορτάζ, το μόνο που αναμένεται να αλλάξει στην εστίαση θα είναι ο αριθμός των ατόμων ανά τραπέζι. Έτσι, το όριο θα αυξηθεί στα οκτώ άτομα από τα έξι που ισχύει σήμερα.

Δεν «περνάει» η χαλάρωση μέτρων ούτε στα γήπεδα
Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί εισηγούνται να μην αλλάξει κάτι ούτε στα γήπεδα, όπου σήμερα ισχύει το πλαφόν του 10% της χωρητικότητας με ανώτατο πλαφόν σε κάθε περίπτωση τα 1.000 άτομα.

Ειδικά για το ζήτημα αυτό, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν τις τελευταίες ώρες πως η κυβέρνηση είχε ζητήσει από τους ειδικούς να αυξηθεί η παρουσία των οπαδών στα γήπεδα, ωστόσο οι ειδικοί εισηγούνται να μείνουν όλα ως έχουν, κάτι που δείχνει πως η ανησυχία τους για την επιδημιολογική εικόνα στην χώρα μας είναι έκδηλη, παρά τα σημάδια αποκλιμάκωσης των τελευταίων εβδομάδων.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα