Παρασκευή, 19/04/2024 | 15:23

Κατάρα στον λαδέμπορα, μαύρο στον Μαυρογιαλούρο, κατακαημένη Πρέβεζα- Γράφει ο Σπύρος Πλέουρας

956 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/02/2022, 10:11 πμ | 0 σχόλια

Ο Τομεάρχης νομίζει πως σχολιάζει την επικαιρότητα Νο 21…ORIGINAL

 

Κατάρα στον λαδέμπορα που έλεγε και η συγχωρεμένη η Μαλβίνα…

Ναι διότι για όλα όσα μας συμβαίνουν σε τούτον τον τόπο, δεν μπορεί,  δε γίνεται να μη φταίει ο λαδέμπορας. Ποιός να φταίει δηλαδή η κυβέρνηση και οι υπουργοί; Ποιός, ποιός, ποιος μωρό μου, ποιός! Δηλαδή οι δικοί μας φορείς τα φταίνε όλα; Αυτοί που σε κεντρικό επίπεδο έχουν το γενικό κουμάντο, τίποτα; Δεν φταίει το υπουργείο παιδείας και ο επαίσχυντος, προβληματικός και πλήρως αποτυχημένος νόμος Κεραμέως για τη μεταφορά του Πανεπιστημιακού τμήματος ; Δε φταίει η ελάχιστη βάση εισαγωγής που έμειναν περίπου 30 χιλιάδες παιδιά εκτός σχολών και την ίδια στιγμή με τον ίδιο νόμο επιτρέπουν σε ιδιωτικά Κολλέγια τριετούς φοίτησης παρακαλώ να έχουν ισοδύναμα και ισάξια πτυχία με τα Πανεπιστημιακά τμήματα; Τριάντα χιλιάδες παιδιά έμειναν εκτός, ας πάνε στα ιδιωτικά Κολλέγια. από τα 30 χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός, σου λένε με τον τρόπο του νόμου, αλλά αλήθεια  πόσοι γονείς έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά κολλέγια; Τι σχέση έχει ο νόμος Κεραμέως με τη δημόσια δωρεάν παιδεία; Όση σχέση έχει η καρφίτσα με το Διαστημόπλοιο. Έρχονται όμως οι… Άριστοι και σου λένε, με 5 και με 6 να μπει σε Πανεπιστημιακό τμήμα ο Σπουδαστής; Αυτό είναι το ζητούμενο ή αν θα καταφέρει να ολοκληρώσει τις σπουδές του, βάση των δυνατοτήτων του; Σε άλλα προηγμένα κράτη, που δεν έχουν εθνικές εξετάσεις για τους μαθητές τι κάνουν; Φοιτούν σε Πανεπιστημιακές σχολές και όσοι έχουν τις δυνατότες ολοκληρώνουν τις σπουδές τους, οι άλλοι όχι! Για την περίπτωση του Πανεπιστημιακού τμήματος στην Πρέβεζα δεν φταίει η μείωση του αριθμού επιλογών στο μηχανογραφικό από τον νόμο Κεραμέως; Στα εξηγώ ωραία, που έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο Αλέφαντος; Μάθε μπαλίτσα. Σε μία περιοχή που καλπάζει στον τουρισμό, δεν συζητάνε καν για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα, αντίθετα ακόμα και ο ΧΧ που είναι κυβερνητικός και ένθερμος υπερασπιστής του νόμου Κεραμέως , προβλέπει τη μετατροπή του νοσοκομείου Πρέβεζας σε κέντρο υγείας! Και σας εξηγώ ότι σε κατάστημα που πέρασε χρόνο και ο Αλέξης Τσίπρας ο ΧΧ, ανέβασε τόνους για το νόμο Κεραμέως!

 

Αλλά οι δικοί μας Κυβερνητικοί δεν βγάζουν άχνα για το νόμο Κεραμέως, είναι βλέπεις το κόμμα, να πάνε κόντρα στο κόμμα, για το καλό του τόπου; Θεός Φυλάξοι!

Δεν έχουν επιχειρήματα για να υπερασπιστούν τον νόμο Κεραμέως οι δικοί μας κυβερνητικοί, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν. Και δεν τολμάνε να πάνε κόντρα και να πουν άλλα, γιατί είναι το κόμμα. Ναι, για να μη δυσαρεστήσουν το κόμμα και για να μη βρεθούν σε δύσκολη θέση, δεν μιλάνε και το Πανεπιστημιακό τμήμα Χρηματοοικονομικής και λογιστικής είναι φευγάτο! Κατά 90% μη σας πω 100% φεύγει για Γιάννενα και σώζεται μόνο με θαύμα κι αυτοί φοβούνται να τα βάλουν με το νόμο Κεραμέως και την Κυβέρνηση και οι δικοί μας-κάποιοι- από αυτούς ρίχνουν το πολιτικό ανάθεμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γαβρόγλου. Απίστευτοι! Βέβαια δεν πείθουν τον κοσμάκη, δεν πείθουν τους πολίτες της περιοχής μας. Κι αφού δεν μιλάνε για τον νόμο Κεραμέως, θα λουστούν τις συνέπειες για την αρνητική κατάληξη του Πανεπιστημιακού τμήματος της Πρέβεζας. Θα φύγει το Πανεπιστημιακό τμήμα και δεν θα έχουν πολιτικό κόστος; Κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου; Τι περιμένουν δηλαδή, να πιεί το νερό της λησμονιάς ο Πρεβεζάνος πολίτης; Θα έχουν τεράστιο πολιτικό κόστος, θυμηθείτε τον Τομεάρχη από πότε σας το γράφει.

Θα αποδειχθεί ότι η πολιτική τους εμβέλεια είναι περιορισμένη και λαμβάνουν σοβαρά τις απόψεις τους οι Θυρωροί των Πολυκατοικιών και ανησυχούν όσοι διαθέτουν σπίτια που θα μείνουν ξενοίκιαστα!

Όταν κάνουν δηλώσεις, όταν ξεσπαθώνουν υπέρ της παραμονής του Πανεπιστημιακού τμήματος και τους αγνοεί η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αν τους αγνοήσει και το υπουργείο παιδείας, τι θα αποδειχθεί; Θα αποδειχθεί ότι η πολιτική τους εμβέλεια είναι περιορισμένη και βαρύτητα έχουν οι απόψεις τους για τους …θυρωρούς των πολυκατοκιών, που τους γνωρίζουν, αλλά η ανησυχία θα μεγαλώσει γι’ αυτούς που νοικιάζουν σπίτια σε φοιτητές κι αυτά θα μείνουν ξενοίκιαστα.

Κι αν έχουμε αρνητική εξέλιξη που μόνο με θαύμα δεν θα έχουμε, θα φανεί μετά ποιός έχει άντερα, ποιος έχει αρχ..δι@!

Αν έχουμε αρνητική εξέλιξη, όλα αυτά τα ψηφίσματα υπέρ της παραμονής του Πανεπιστημιακού τμήματος στην Πρέβεζα, θα έχουν πέσει στο κενό και από εκεί και πέρα και δρόμους να κλείσουν και μαύρες σημαίες να κυματίσουν, δεν θα αλλάξει τίποτα. Το είχα πει στον Στράτο Ιωάννου τον Νοέμβριο του 2021 που είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ότι και σε άλλες περιοχές της χώρας, προχώρησαν οι εκεί φορείς σε τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά τα τμήματα έφυγαν, τα τμήματα έκλεισαν!  Αν όπως όλα δείχνουν δεν έχουμε το πολυπόθητο θαύμα και πάμε πρόσω ολοταχώς για μεταφορά του τμήματος από την Πρέβεζα, στα Γιάννενα, θα φανεί ποιος έχει άντερα, θα φανεί ποιος διαθέτει και πόσα κιλά…

Κατακαημένη Πρέβεζα,Θα μείνει  χωρίς σπουδαστές Πανεπιστημιακού τμήματος; Θα μετατραπεί το νοσοκομείο σε κέντρο υγείας;

Κάνουν πορείες διαμαρτυρίας, κάνουν κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο και τα ίδια μπορεί να κάνουν για το Πανεπιστημιακό τμήμα, αν φύγει. Και επαλαλαμβάνω το εάν φύγει, σε όλα τα γραφόμενά μου, γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία… Είδατε εσείς να ιδρώνει το αυτάκι σε κεντρικό επίπεδο των υπουργών υγείας και παιδείας; Για τον τόπο μας θα είναι τραγικό εάν φύγει το Πανεπιστημιακό τμήμα και εάν μετατραπεί το νοσοκομείο σε κέντρο υγείας. Κατακαημένη Πρέβεζα τι σου ‘μελλε να πάθεις;

“Θα σας εξαφανίσομεν”, θα μας εξαφανίσουν!

Από τη μία η ενδεχόμενη φυγή του Πανεπιστημιακού τμήματος από την άλλη η ενδεχόμενη μετατροπή του νοσοκομείου Πρέβεζας σε κέντρο υγείας, ετούτοι εδώ, βάλθηκαν να καταστρέψουν τον τόπο μας.

Μούντζες και μαύρο στους Μαυρογιαλούρους της κεντρικής εξουσίας! Ακόμα δεν μας έχουν αφαιρέσει το όπλο της ψήφου μας, με αυτό το όπλο θα τους απαντήσουμε και θα τους φερθούμε, όπως θα μας φερθούνε!

“Γιατί να παραιτηθώ κύριε Πλέουρα, γιατί να παραιτηθώ κυρία Γιαμά;”

Το αίτημα για νέο νοσοκομείο στην Πρέβεζα, κρατάει από παλιά.  Ήταν οι εποχές της παντοδυναμίας του νομάρχη Δημήτρη Τσουμάνη και είχε ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στον Τσουμάνη και τον Πρόεδρο (δεν υπήρχαν διοικητές τότε) του νοσοκομείου, τον αείμνηστο Κώστα Πεκλάρη για το ζήτημα της ανέγερσης νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα. “Να παραιτηθείς” έλεγε σε όλους τους τόνους ο Τάκης Τσουμάνης, εκεί στα μέσα της δεκαετίας του 90 και έκανε συνέντευξη τύπου ο Πεκλάρης και εμφανιστήκαμε δύο εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης. Σε μένα και τη Σοφία Γιαμά, ανά τακτά διαστήματά κατά τη συνέντευξή του ο Κώστας Πεκλάρης έλεγε: “Γιατί να παραιτηθώ κύριε Πλέουρα; Γιατί να παραιτηθώ κυρία Γιαμά;”

 

Σπύρος Πλέουρας για τους πολλούς-Τομεάρχης για τους λίγους

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα