Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:37

Ιωάννινα: Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα στα σχολεία της πόλης

468 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 17/02/2022, 11:54 πμ | 0 σχόλια

Ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο του προγράμματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συνέχισε τις δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης με στόχο την ενημέρωση τους για την ζωοφιλία.
Αυτή την φορά η κτηνίατρος του Δήμου Χαρά Γκουντουβά και μέλη των φιλοζωικών σωματείων Κι.Δι.Ζω και ΑΝΙΜΑ επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο “Μυστικό Κλειδί” και ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές για το πρόγραμμα της διαχείρισης των αδέσποτων και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για τους τρόπους που πρέπει να προσεγγίζουν και να ταΐζουν ενα αδέσποτο ζωάκι..
Όπως επισημαίνει η κ. Γκουντουβά ” το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του τμήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ιωαννιτών απευθύνεται στην ευαισθησία των παιδιών ώστε να γίνουν η γενιά που θα αναλάβει να δώσει ένα τέλος στην εγκατάλειψη και την κακοποίηση των ζώων…” και έδωσε ραντεβού για τις 12 Μαρτίου ημέρα Σάββατο όπου στο νηπιαγωγείο θα μεταφερθούν ζώα από το κυνοκομείο του Δήμου μας για υιοθεσία ενώ θα συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν ρούχα, λουράκια κ.λ.π για τα ζώα του κυνοκομείου.


Απο την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης ευχαρίστησε την κα Γκουντουβά και τα φιλοζωϊκά σωματεία , τονίζοντας ότι η όλη προσπάθεια σημαίνει παιδεία και κουλτούρα που πρέπει να κληρονομήσουν τα νέα παιδιά για να σταματήσει επιτέλους η εγκατάλειψη και η κακοποίηση σε βάρος των τετράποδων φίλων μας. Τέλος ο κ. Τσόλης υπενθύμισε ότι οι υιοθεσίες και η επίσκεψη του κοινού στο κυνοκομείο γίνεται καθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις δώδεκα έως στις δυο το μεσημέρι. (τηλ. επικοινωνίας 2651361165 και 2651361380)

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα