Παρασκευή, 19/04/2024 | 12:41

Θανάσης Καββαδάς : Στόχος να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας

458 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/02/2022, 5:08 μμ | 0 σχόλια

Θανάσης Καββαδάς «Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη παροχή του βασικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας, για όλους» –
Συναντήσεις με στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ σε Αθήνα και Λευκάδα
για την αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου στο νομό

Διαδοχικές συναντήσεις σε Αθήνα και Λευκάδα για το ηλεκτρικό δίκτυο του Νομού είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς. Στην Αθήνα συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Αναστάσιο Μάνο, ενώ στη Λευκάδα με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του τοπικού Πρακτορείου ΔΕΔΔΗΕ, κ. Πλάτωνα Σταματέλο, την Προϊσταμένη Χρηστών Δικτύου, κ. Παναγιώτα Αθανασοπούλου και τον Εργοδηγό του Πρακτορείου, κ. Κωνσταντίνο Κωσταρά.
Ο Βουλευτής ζήτησε τη συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ για την αναβάθμιση του δικτύου σε όλο τον νομό, τονίζοντας ότι η ενίσχυση και επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια το νησί, με τη δημιουργία ολοένα και περισσότερων καταλυμάτων και επιχειρήσεων. Επεσήμανε ότι οι πρόσφατες συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης και οι πτώσεις τάσης, τόσο στην πόλη της Λευκάδας αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού, αναδεικνύουν αδυναμίες στο δίκτυο και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως προσθήκη μετασχηματιστών, ενίσχυση αγωγών, υπογειοποιήσεις κ.λ.π


Επιπλέον, μετέφερε στον Διευθύνοντα κ. Μάνο την ανάγκη στελέχωσης με τεχνικό και άλλο προσωπικό του Πρακτορείου Λευκάδας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες που προκύπτουν.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την κακοκαιρία τον Δεκέμβριο στο Μεγανήσι, το οποίο έμεινε για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα. Αναφέρθηκε σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και ζήτησε να εξεταστούν οι προτάσεις που μετέφερε στο Υπουργείο και που αφορούν την τοποθέτηση νέου υποβρύχιου καλωδίου σύνδεσης του Μεγανησίου με το ηλεκτρικό δίκτυο της Λευκάδας, που θα προσφέρει σταθερή και ποιοτική ηλεκτροδότηση στο νησί, αλλά και την άμεση αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εσωτερικού δικτύου του Μεγανησίου.
Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα των υπογειοποιήσεων για πολλές περιοχές το νησί, με αξιοποίηση του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης για υπογειοποιήσεις καλωδίων σε ορεινές και δασικές περιοχές, αλλά και να γίνουν υπογειοποιήσεις σε αστικές περιοχές, στο πλαίσιο αναπλάσεων, με χρηματοδότηση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Σε ό,τι αφορά την υπογειοποίηση του δικτύου στο Νυδρί, ο Βουλευτής ζήτησε από το τοπικό Πρακτορείο ΔΕΔΔΗΕ Λευκάδας να ολοκληρωθεί το τμήμα υπογειοποίησης έως το Δημαρχείο και να αφαιρεθούν οι υπέργειες κολώνες σε όλο το κέντρο του Νυδριού, ώστε να βελτιωθεί η αισθητική του οικισμού, αφού ο εργολάβος δώσει ρεύμα στις μεταλλικές κολώνες που υπάρχουν για το δημοτικό φωτισμό.
Ζήτησε τέλος να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει πάνω από 10 χρόνια, για την ολοκλήρωση της υπογειοποίησης με σύνδεση του υπόγειου δικτύου με τις οικίες, από την οδό Καραβέλα έως τέρμα Κέννεντυ.
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Είχα μία εποικοδομητική συζήτηση με ιθύνοντες του ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα και στη Λευκάδα, για να τους μεταφέρω τόσο κάποια έκτακτα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο ηλεκτρικό δίκτυο του νομού μας και την ανάγκη αναβάθμισής του, κυρίως για χρηστικούς αλλά και για αισθητικούς λόγους.
Πλέον, υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης υπογειοποιήσεων και από τον ίδιο το ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ζήτησα να εξεταστεί η δυνατότητα υπογειοποίησης του δικτύου στην πόλη της Λευκάδας, σε παραλιακούς οικισμούς, καθώς επίσης και σε ορεινές περιοχές όπου παρουσιάζονται συχνά βλάβες.
Χαίρομαι ιδιαιτέρως διότι, σε συνέχεια της συνάντησής μου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Μάνο, η Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΔΕΔΔΗΕ απέστειλε έγγραφο στο τοπικό Πρακτορείο ζητώντας να υποβάλλει προτάσεις, που θα κατατεθούν αφού συνεκτιμηθούν το κόστος και το χρονοδιάγραμμα κάθε έργου.
Θα παραμείνω βεβαίως σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ και το Υπουργείο ώστε να συνεχίσουμε να εντοπίζουμε και να καλύπτουμε τις ανάγκες, αλλά και να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη παροχή αυτού του βασικού αγαθού κοινής ωφέλειας σε κάθε γωνιά των νησιών του νομού μας.»

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα